Sarıyer'de polis operasyonu sırasında silahla yaralanan Dilek Doğan, tadavi gördüğü hastsnede hayatını kaybetti. Hastanede açıklama yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, “İşte ak Toroslar geldiler ve Dilek'i vurdular.” dedi.

Sarıyer'de geçtiğimiz hafta polis operasyonu sırasında silahla yaralanan Dilek Doğan (24), tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastsnesi'nde hayatını kaybetti. Doğan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olay sonrası hastaneye gelen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Doğan'ın ailesiyle görüştü. Yarkadaş, daha sonra konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu.

CHP'li Barış Yarkadaş, şöyle konuştu: “İstanbul polisi tarafından önceki günlerde evine girilerek kurşun sıkılan Dilek Doğan'ı ne yazık ki kaybettik. Dilek Doğan'ın katladilmesi, Ahmet Davutoğlu'nun halkı tehdit etmesini boşa çıkarmıştır. Çünkü Davutoğlu, 'Biz iktidardan düşersek beyaz Toroslar gelir' demişti. İşte ak Toroslar geldiler ve Dilek'i vurdular. Faili meçhul cinayetler hâlâ işleniyor. 24 yaşındaki bir genç kız, evine arama yapmaya gelen polise 'Ayakkabınızla girmeyin' dediği için katledildi ve bugüne kadar herhangi bir soruşturma başlatılmadı. Kamuoyu baskısı yüzünden başlatılan göstermelik soruşturmayla sorumlular aklanmaya çalışıyor ve Dilek Doğan vurulduğu gün, sırf kamuoyuna 'terörist' imajı verebilmek için göstermelik bir soruşturma açılıyor. Dilek Doğan'ın çalıştığı adres belli, evi belli. Kaçmıyor, bir yere gitmiyor. Ama İstanbul'un göbeğinde ak Toroslarla gelen polislerin kurbanı oluyor. Biz, bu cinayetin takipçisi olacağız. Sorumluların yargılanması için ailesiyle birlikte mücadele edeceğiz. Bu cinayeti yanlarına bırakmayacağız.”

Öte yandan Dilek Doğan'ın ölüm haberini alarak hastaneye gelen bazı şahıslar, hastsne önünde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine tepki gösterdi. Şahısların duba fırlattığı zırhlı polia aracı bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı. Polisin hastane çevresinde ve Okmeydanı'ndaki güvenlik önlemleri sürüyor.