Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesi ile fezleke hazırladı.

Parlamenter Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede Kılıçdaroğlu’nun 11 Şubat 2014’teki partisinin grup toplantısında İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kısıtlama kararı verdiği bir dosyanın ses ve görüntülerini yayınladığı, fikir ve görüşlerini beyan ettiği belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun soruşturmanın gizliliğini alenen ihlal suçunun işlediğinin kaydedildiği fezlekede şu ifadeler yer aldı: Fiilini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP Grup toplantısında gerçekleştirdiği ancak oy, söz, düşünce açıklaması niteliğinde olmadığı, teknik cihazlar kullanmak suretiyle eylemli bir fiile dönüştüğü, dolayısıyla üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasa'nın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunması gerektiği kanaatine varılmıştır.”

Fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi.