Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'yüzyılın projesi' olarak değerlendirdiği projede ilk kez bir siyasi partinin bir ilçenin adını yazdığının altını çizdi. Kılıçdaroğlu, "Yüzyılın projesini açıkladık. Yüzyılın ve ilk kez bir siyasal parti seçim bildirgesine açıkça bir ilçenin adını yazdı. O ilçe de İskenderun. Burayı İskenderun'u sadece Türkiye'nin değil dünyanın merkezi yapacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, Hatay'ın İskenderun ilçesinde partisi tarafından Anıt Alanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Hükümetin CHP'nin arkasına takıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Düne kadar diyorlardı ki CHP proje üretemez, CHP halkın sorunları ile ilgilenemez. Çok şeyler söylediler ama şimdi arkamıza takıldılar. Ne söylüyorsak doğrudur ama nasıl yapacaksın.Ne söylüyorsak doğrudur ama benim kitabında da vardı. Kitabında varsa niye uygulamaya koymadın? Aslında bakmayın öyle kitabında felanda yok. Kitabında bir yerde merkez lafı geçmiş. O kadar bedavacılık yok. 6 ay çalıştık bu proje üzerinde. Denizi olmayan ülkelerin kürsel limanı olacaktır Türkiye. Türkiye lojistiğin, yüksek teknolojinin merkezi olacaktır. Onların hayalleri bile bizi yakalayamaz. Çünkü biz devleti adam gibi yönetmek istiyoruz. Çünkü biz bu ülkede aç ve açıkta kalan insan istemiyoruz. Çünkü biz herkesin huzur içerisinde yaşayacağı bir Türkiye istiyoruz. Çünkü biz adalet istiyoruz. "

27,5 yıllık devlet kademelerinde çalıştığını ancak ailesinde kimsenin 'yatları ve katları' olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Söyledim sizden birisiyim onlar gibi değilim. Benim kardeşlerimin ne iş yaptığını kimse bilmez. Gemileri, yatları katları, İsviçre bankalarında hesapları yoktur. Siz nasıl yaşıyorsanız onlarda öyle yaşarlar. Benim çocuklarımda sizin çocuklarınız gibi yaşar. Onlarında yatları katları apartmanları olmadı. Elbette geçiniyorlar yaşıyorlar. Çünkü ben kul hakkı yemenin ne büyük günah olduğunu biliyorum. Çünkü siyasete girmeyi halka adanmışlık olarak görüyorum. Tek umudum tek güvencem sizsiniz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Benim tek amacım var. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Birinci sınıf demokrasi olsun. Herkes huzur içinde yaşasın. Her kuruş hesabın verginin kaynağını hesabının vatandaşa verilmesi. Herkes huzur içinde yaşasın herkes kazansın. Herkesin işi aşı olsun. Söyledim refahı tabana yayacağız. Türkiye büyüyor kalkınıyorsa her vatandaşın nasibini alması lazım. Rahmet Ecevit ne demişti. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen demişti. Türkiye'yi yaşanacak bir ülke haline getirecek olan bizleriz. Beraber mücadele edeceğiz. Sözüm söz alın terine değer vereceğim. Çalışan ve üreten kazanacak sadece ve sadece hortumcular kaybedecek. Refahı tabana yayacağız Ama nasıl? Refahı tabana yaymanın yolu sosyal devletten geçiyor. İnsan odaklı bir politika sürmesi gerekir. Bir yerde yoksulluk ve açılık varsa devlet onu gidermek zorundadır. Ama bugün mevcut hükümet yani Ankara'daki beyler kendilerini , ceplerini, yandaşları düşünüyorlar. Ben sizi düşünüyorum. Bu ülkenin kaynağı var. Sözüm söz o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları kesip millete dağıtacağım."

Hükümetin, Ortadoğu politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Müslümanı müslümana kırdırdılar. 2 milyon Suriyeli kardeşim Türkiye'ye geldi. 2 milyon Suriyeli'ye 5,5 milyar dolar para harcadılar. Ortadoğu politikasıyla Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiler. Dış politikayı değiştireceğiz.Tek hedefimiz var, yurtta barış, dünyada barış, Ortadoğu'da barış, Afrika'da barış. Ortadoğu'ya barışı CHP getirir. Libya'ya bakın. Kıbrıs harekatında bize yardım eden Kaddafi arkadan hançerlendi. Dış politikayı yeniden düzenleyeceğiz. Irak'la, İran'la Mısır'la yeniden bir araya geleceğiz. Türkiye bu dünyanın pırlantası olacak."

Seçim vaadlerini vatandaşlara aktaran Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarını tanıtarak miting alanından ayrıldı.