Kahramanmaraş Pazarcıklı Zeynep Şenpınar geçtiğimz hafta Muğla'da ayrılmak istediği erkek arkadaşı Ahmet Selimoğlu tarafından defalarca bıçaklanarak vahçice katledilmişti. Cenazesi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde defnedilen 22 yaşındaki Zeynep'in ailesine ise ziyaretler devam ederken dün de CHP Gnelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu acılı aileye telefonla ulaştı.

Dün Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in Pazarcık'a gelerek acılı aileye taziyede bulunduğu saatlerde acılı aileyi arayan Kılışdaroğlu başsağlığı dileklerini iletti.

Anne Avruz Şenpınar, telefonda CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, "Yardım istiyorum sizden. Kızlar ölmesin, kadınlar ölmesin,öğrenciler ölmesin. Benim kızım öğretmen olmuştu, görevine başlayacaktı. Niye bu öldürdü. Ben adalet istiyorum, adalet kurbanım size. hepinizden adalet istiyorum" dedi.

Acılı anneye başsağlığı dileklerini ileten Klıçdaroğlu milletvekili arkadaşlarının gerekli desteği sunacağını yineledi.

Anne Avruz Şenpınar’ı ziyaret eden CHP heyeti arasında yer alan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, mezarlık ziyaretine gittiklerinde anne Avruz Şenpınar’ın fenalaşarak bayıldığını ve bu durumun kendilerini de kötü etkilediğini söyleyerek, katil zanlısı Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı davaya 100 kadar avukatla müdahil olacaklarını açıkladı.

Öztunç, kadın cinayetlerinin bir daha yaşanmaması yargının verdikleri cezalarda dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, “Erkekliğime laf etti deyip takım elbisesi giyiyor, indirim alıyor. Bunlar affedilmeyecek, yüksekten ceza alacaklar” dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Anne Şenpıran'ı ziyaret eden heyette  CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer,  Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da yer aldı.