CHP'liler, Antalya'nın Manavgat ilçesinde AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat'taki uygulamalarını dövizlerle protesto etti.

Partililerin, CHP Manavgat İlçe Başkanlığı binasındaki dövizli protestosuna CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara'da destek verdi. CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükşehir Yasası'nı bahanere ederek Manavgat'ın tüm değerlerini elinden aldığını belirtti. Öztürk, yerinde hizmetin yerini Antalya'ya verilmesiyle turizm şehrinin sivrisinek ve karasinek istilasına uğradığını söyledi. Siyasi iktidarın, Büyükşehir Yasası'nın belediyelerin sorunlarına çözüm bulmak için değil, rant ve ülkenin bölünmesine yönelik hayata geçirildiğini iddia eden Öztürk, iktidarın, 30 Mart seçimlerinde kendisine oy vermeyen seçmeni Büyükşehir Yasası ile cezalandırdığını savundu.

MANAVGAT'TA KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA

AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat Belediyesi'nin caddelerini almasıyla birlikte her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı turizm şehrinde caddelerin işgal altında olduğunu belirten Öztürk, cadde ve sokaklarda oluşan çevre kirliliği ve görüntü bozukluğunun bölge turizminin imajına büyük zarar verdiğini kaydetti. Öztürk, "Büyükşehir Yasası uygulamaları Manavgat'ta turizme büyük zarar veriyor. Manavgat'ın caddelerini alan AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünya turizminde marka olmuş turizm şehrini ne hale getirdiğini iyi görmeli. Yasa eliyle Manavgat adeta dilencilerin cirit attığı, her türlü afişlerin asıldığı, estetik görüntünün yerini görsel kirliliğe görüntünün yegane sorumlusu AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'dir." diye konuştu.

MANAVGAT'TA SITMA OLMASINDAN ENDİŞE EDİYORUZ

AK Partinin baskıcı, zulüm yasası Büyükşehir Yasası’nın, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ve Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin’in Manavgat’a ve halkına verdiği eziyetlerin bir an önce son bulmasını istediklerini belirten Öztürk, şunları kaydetti: "Koordinatör Ömer Şahin'i Manavgat’ta yaptıkları bütün belediyecilik hizmetlerinde başarısız, beceriksiz, aciz, yetersiz ilan ediyoruz. Halkımızın refahı, çocuklarımızın sağlıklı geleceği için Manavgat'tan ellerini çekmelerini şart olduğuna inanıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Belediyesi’nin elinden alarak yaptığı sivrisinek, haşere ilaçlama hizmetlerinde 2 yıldır başarısız olmuştur. İçinde ne olduğu ve mahiyeti belli olmayan ilaçlarla göstermelik olarak yapılan mücadele, sinekleri öldürmemektedir. Beldeler ve köylerde halk, sinek ısırıklarından canından bezmiştir. Side gibi, dünyanın göz bebeği turizm bölgelerimizde vatandaşlarımız ve turistler isyan boyutuna gelerek pankartlı eylemlere başlamıştır. Bundan 100 yıl önce sıtma hastalığının yaşandığını büyüklerimiz bilir. Günümüzde ise Manavgat’ta sıtma hortlamasından endişe etmekteyiz."