Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Samsun milletvekili adayı Şaban Sevinç, AK Parti ve MHP seçim bürolarını da ziyaret ederek seçimin kardeşlik ve barış içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Samsun’da esnafları ziyaret edip, vatandaşların kapısını tek tek çalmaya devam eden Sevinç, yoğun gündemine rağmen önce AK Parti ardından MHP seçim bürolarına yaptığı nezaket ziyareti ile şaşırttı. MHP’li vatandaşlardan sıcak ilgi gören Sevinç, “Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Yaşadığımız bu zor günlerde centilmence bir seçim süreci geçirmemiz gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Köy köy gezerek temaslarını sürdüren Şaban Sevinç, “Samsun’un bir evladı olarak Samsun’a hizmet etmek, Samsunlu’nun hizmetkârı olmaya adayım. Şehrin sorunlarını çok iyi biliyorum. Çeltik’in satıldığı fiyatı da, toprak sulaması için alınan haksız ücretleri de çok iyi biliyorum. Köylünün en büyük sorunlarından birisi de sulama için alınan ücretler. Toprak sulaması için halktan alınan bu ücretler kabul edilemez.” diye konuştu.

Çiftçilerin AK Partiden 1 Kasım’da hesap soracağını kaydeden Sevinç, “Hem çiftçimizden sulama parası alacaksın, hemde kendi arazisinden su çıkaran vatandaştan bile para talep edeceksin. Bunlarda yetmezmiş gibi yıllardır köylü kardeşlerimize icra gönderip, mallarına haciz koyduran sulama birliği avukatıyla oy isteyeceksin. AKP’nin bu oyunlarını artık Samsunlu görüyor. 1 Kasım’da çiftçi kardeşlerime söz veriyorum. Tüm bu sorunlarınızı çözeceğiz.” dedi.