CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 6 Eylül 2015 Pazar günü saat 09.00’da başlayacak 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu 3. Yarı Maratonu’nda "35" numarayla koşacak.

Yarı maraton, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak ve Balçova-Narlıdere hattında toplam 21 km.’lik bir kulvarda koşulacak. Daha önce 19 Mayıs Yarı Maratonu’nu koşan Balbay, buna da katılma kararı aldı. Uluslararası standartta katılım olması için yarı maraton, her yıl 9 Eylül’ün kutlanışına giden haftanın pazar günü yapılacak. Yarı maratona, bin kişinin üzerinde katılım bekleniyor.

Milletvekili Balbay, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Ege Üniversitesi'nde öğrenciyken üniversitenin atletizm takımındaydım. 5 bin, 10 bin metre koşuyordum. Ege Üniversitesi Spor Yüksekokulu hocamız da bugün hala atletizm sürdürmekte olan Hikmet Kandeydi idi. Mesleğe başlayınca spor, ister istemez ikinci plana düştü ancak yine de Samsun 19 Mayıs Maratonu’nu, 30’lu yaşlarımda sekiz kez koştum. Silivri’deki hapislik günlerimde ahdım vardı, çıkınca Samsun Maratonu’nu tekrar koşacaktım. Çıktım ve gerçekleştirdim. İzmir Maratonu’nun da uluslararası standartlarda geleneksel olarak başladığını ve üçünsünün yapılacağını öğrenince katılma kararı aldım.”