Özbolat, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlerin aynı zamanda AK Parti'nin de sonunu getireceğini ileri sürdü.


AK Parti'yi iktidara getirenlerin de artık bu partiye sırtlarını döndüğünü savunan Özbolat, "Komşularımız da bu iktidardan umudu kesti. Başbakan'ın tek dostu kalmadı. Sıkıntıya düşsek,kapısını çalacağımız tek komşumuz kalmadı" dedi. Özbolat, iktidarın büyük bir yalnızlıkyaşadığını ileri sürdü.


Yerel yönetimlere değinen Özbolat, daha önce "solun kalesi" olan Ankara'nın, uzun süredir Melih Gökçek tarafından yönetildiğini söyledi. Ankara'nın yönetiminin tekrar partilerine geçmesi gerektiğini belirten Özbolat, bu kapsamda kendisinin de mücadele edeceğini belirtti.


Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Özbolat, daha önce bu belediyenin hemen her kademesinde görev yaptığını, belediyeyi ve bölgeyi çok iyi tanıdığını söyledi. Durdu Özbolat, ayrıca yeni dönemde milletvekili adayı da olmayacağını belirtti.


Çankaya Belediye Başkan adayının ön seçimle belirlenmesi konusunda ısrarlı olduğunu ifade eden Özbolat, "Ön seçim bir demokrasi mücadelesidir. En kötü ön seçim en iyi atamadan iyidir. Ben seçim bölgemde de ön seçimle milletvekili adayı olmuştum" dedi.


Ankara'nın artık "Melik Gökçek'ten kurtarılması gerektiğini" savunan Özbolat, aynı görevi üst üste 5-6 kez isteyenlerin rant peşinde olduklarını öne sürdü. Özbolat, yapılan usulsüzlükler,yolsuzluklardan dolayı kimsenin şimdiye kadar Gökçek'in kapısını çalmadığını, ancak bir günmutlaka bu kapının çalınacağını söyledi.


Özbolat, seçilmesi halinde, Çankaya'da vatandaşlara en iyi hizmeti sunacağını, emeğin sömürülmediği, taşeronlaşmanın olmadığı bir belediye yöneteceğini sözlerine ekledi.