CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem adayı Dr. Aytun Çıray, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret ederek, Başkan Misket Dikmen’e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Çıray, ziyarette yaptığı konuşmada basın özgürlüğünün herkes için gerekli olduğunun altını çizerek, “Türkiye’de seçimler kanuni olur ancak onları siyaseten meşru kılan, halkın haber alma özgürlüğüdür. Eğer halk haber alma özgürlüğünü iyi kullanabilirse, millet de doğru haber alırsa milli irade de sandığa sağlıklı şekilde yansır. Haber alma özgürlüğü kısıtlı olursa verilen kararlarda da yanlışlar olur. Bu anlamda basın ve ifade özgürlüğü, tüm siyasi partiler ve halk için çok önemli. Basın meslek örgütlerinin basın ve ifade özgürlüğüne yönelik mücadelesinde, bu özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasında her zaman birlikte hareket edeceğiz.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İGC Başkanı Dikmen de, “Türkiye'nin, basın ve ifade özgürlüğü konusunda dünyaya rezil olduğunu düşünüyoruz. Uluslararası kuruluşların yaptığı araştırmalar da bunu açıkça gösteriyor. Bizlerin bu ayıbı temizlemesi gerekiyor. Bu noktada Meclis’in desteği de çok önemli. Yeni dönemde Meclis’e de çok önemli görevler düşüyor.” dedi.