Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İzmir F Tipi Cezaevi'ndeki koşullarla ilgili olarak, Adalet Bakanı Kenan İpek'in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Cezaevlerinin koşullarının kötü olduğunu belirten Demir, çiğ ve pişmemiş yemeklerin dağıtıldığını, meslek kurslarının kaldırılarak mahkumların zorla dini kurslara gönderildiğini ileri sürdü.

Milletvekili Nurettin Demir, mahkum aileleri tarafından İzmir Buca F Tipi Cezaevi'nde cezaevi koşullarının yetersiz ve kötü olduğunu, çiğ ve pişmemiş yemeklerin dağıtıldığını, meslek edindirme kurslarının kaldırılarak mahkumların zorla dini kurslarına gönderildiğini ifade ederek, Bakan İpek'in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, şu soruları yöneltti: "Bu iddialar doğru mudur? Cezaevi koşullarının düzeltilmesi konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Mahkumların topluma yeniden kazandırılması projelerinden birisi olan meslek edindirme kurslarının kaldırıldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise meslek edindirme kurslarının kaldırılarak mahkumların zorla din dersine gönderilmesinin nedeni nedir? İzmir Buca F Tipi Cezaevi yemekleri cezaevi tarafından mı, mahkumlar tarafından mı yoksa taşeron bir şirket aracılığıyla mı yapılmaktadır? Yemek listeleri hangi kriterlerde hazırlanmaktadır? Yemek listeleri hazırlanırken mahkumların günlük almaları gereken besin değerleri dikkate alınmakta mıdır? İzmir Buca F Tipi Cezaevi yemeklerinin kötü olduğuna dair mahkumlar tarafından herhangi bir şikayet yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu konuda ne gibi bir işlem yapılmıştır? Benzeri koşulların birçok cezaevinde olduğu iddia edilmektedir. Genel olarak cezaevlerinin koşullarının iyileştirilmesi konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır?"

Öte yandan Milletvekili Demir, partisinin Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile kapasitesinin üzerinde tutuklunun kaldığı ileri sürülen Denizli D Tipi Cezaevi'ndeki işkence iddialarıyla ilgili araştırma ve inceleme yapmaya gitti.