CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Elazığ’daki öğrenci yurdunda yaşanan taciz skandalına büyük tepki gösterdi. Elazığ’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir öğrenci yurdunda yaşanan taciz skandalıyla ilgili personelin görevden alınmasının yetmeyeceğini belirten Demirçalı, “Bakan da derhal istifa etmelidir.” dedi.

CHP Adana Milletvekili Demirçalı, Elazığ’daki Harput Bakım Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki taciz iddialarını ‘vahim’ olarak nitelendirdi. Yurtta kalan bazı çocukların, kimi görevlilerin yıllarca taciz ve tecavüzüne uğradığını, konunun aylar önce yargıya intikal ettiğini anımsatan Demirçalı, “Ancak her nedense suça adı karışan personel, konu basına intikal ettikten sonra görevden alınmıştır. Şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na soruyoruz; Sayın Bakan, bu kararları almak için çok geç kalmadınız mı? Konu aylar önce jandarmaya intikal etmiş, mahkeme geçen yıl soruşturma başlatmış ancak taciz ve tecavüzle suçlanan insanlar görevlerinin başında kalmaya devam etmiş. Bu olay ancak böyle bir iktidar döneminde yaşanabilirdi.” dedi.

Konu basına yansıdıktan sonra bakanlığın bu yaptırımları uygulamasının 'trajikomik' olduğunu söyleyen Demirçalı, şöyle devam etti: “Görevi, ihtiyaç sahibi çocukları, kadınları, engellileri, yaşlıları ve kimsesizleri korumak olan bakanlığın bizzat kendisi korunacak hale gelmiştir. Kadına ve çocuğa şiddetin böylesine tartışıldığı bir dönemde dahi, bu insanları korumakla görevli olan kurum, yıllardır yaşananlara seyirci kalmış, suça karıştıkları iddia edilen personeli, olay yargıya intikal ettikten sonra bile görevde tutmaya devam etmiştir. Bakanlık bu denli hassas bir konuyu görmezden gelerek adeta yaşananlara çanak tutmuştur. Raporlara göre 2007-2013 yıllarında cinsel istismar, taciz ve şiddete maruz kalan bu yavrularımız için personelin görevden alınması yetmez, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı da istifa etmelidir.”