Eskişehir CHP Milletvekili Gaye Usluer, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen ve 32 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınadı. Usluer yaptığı açıklamada, ‘’Suruç'ta yaşanan terör saldırısı sadece ülkemiz için değil, tüm insanlık adına yaşanmış bir utanç olarak değerlendirilmelidir. Terör bir insanlık suçu olup, dini, etnisitesi yada mezhebi yoktur. Kaybedilen canlar, gençler bizim çocuklarımız, vatandaşlarımızdır. Suruç’taki katliamda vefat eden çocuklarımıza, gençlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyorum.’’ dedi.

Reyhanlı, Niğde, Cilvegözü ve Diyarbakır’daki saldırıların, nihayetinde Suruç ile devam ettiğini belirten Gaye Usluer, şöyle konuştu: "Çocuklarımızın, gençlerimizin, vatandaşlarımızın ölmemesi, benzeri terör eylemlerinin durdurulabilmesi ve Türkiye'nin bir iç savaşa sürüklenmemesi için bir acil eylem planına ihtiyaç olduğu açıkça görülmektedir. Mevcut durum izlenen yanlış dış politikaların oluşturduğu son derece vahim bir sonuçtur. En yakın komşularımız Suriye ve Irak’taki iç savaşlar ve birçok masumun canavarca katledilmesi, Türkiye'nin çözümden ziyade müdahaleci tutum izlemesi bugün aynı karmaşa ortamının ülkemize doğru yayılmasında temel etmendir."

Birleşmiş Milletler, Interpol, İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi üst düzey kuruluşların ve gözlemcilerin ısrarlı uyarılarına rağmen Güney Doğudaki sınırlarımızın güvenliğinin sağlanmadığını vurgulayan Usluer, "Güneydoğudaki giriş-çıkışlar kontrol edilmemiş ve sırf Esad rejiminin yıkılması ve Kürt koridorunun engellenmesi uğruna gözü dönmüş IŞİD canilerinin mühimmat ve insan kaynağı dahil her türlü lojistik destek almasına en hafif tabir ile göz yumulmuştur. Ülkemizde terör saldırıları düzenleyen bu örgüte karşı en ufak bir operasyon yapılmadığı gibi, sırf IŞİD ile bir çatışmaya girmemek için Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu topraklarımız tek bir kurşun atılmadan bu örgüte teslim edilmiştir.’’ dedi.