Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Burcu Köksal, CHP İzmir Milletvekili ve milletvekili adayı Özcan Purçu ile Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde seçim çalışmalarında bulundu. Köksal, dar ve orta gelirli yurttaşlar için konut üreteceklerini söyledi.

Köksal, Roman vatandaşların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sesi olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile birlikte Afyonkarahisar'daki Roman vatandaşları ziyaret etti. Köksal, “Halkın iktidarında konut kooperatifleri mevzuatını yeniden düzenleyerek, konut sahibi olmayan dar gelirli kooperatif üyelerine TOKİ’nin konut yapım kredisi vermesini sağlayacağız. Özel sektörün de dar gelirlilere yönelik konut üretmesi için yasal düzenlemeler yapacağız. TOKİ’nin ürettiği konutların satışında, dar gelirliler için uygun ödeme seçenekleri sunacağız.” dedi.

Afyonkarahisar Milletvekili, konut birlikleri ve kooperatiflerinin dar gelirliler için kiralık sosyal konut inşa etmelerini olanaklı hale getireceklerini, kirada oturan dar gelirli vatandaşlara, sağlıklı konutlarda oturabilmeleri için gelir düzeylerine göre kira yardımı yapacaklarını anlattı.

ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİLER

Köksal ve Purçu daha sonra Afyonkarahisar merkezde bulanan esnafları ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen milletvekilleri CHP iktidarında perakende sektöründe, büyük işletmelerle rekabet güçlüğü çeken esnaf ve sanatkarları bölgesel kooperatifler yoluyla kurumsal bir yapı altında toplayacaklarını kaydetti.