Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri 7 Haziran sonrası yaşananları ve bu dönemde parti olarak duruşlarını anlatmak için Trabzon’da basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri adına konuşan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Biz seçim istemedik ama tekrardan seçim isteyenlere hodri meydan diyoruz. Tekrar seçim isteyenler 1 Kasım’da bunun hesabını verecekler. Bu iradeyi yönetemeyen ve Türkiye’yi kaosa sürükleyen AKP hesabını verecektir. Vatandaşlarımız karamsarlığa kapılmasın.” dedi.

CHP il merkezindeki basın toplantısında süreci değerlendiren Milletvekili Köprülü, “Yaşanan süreçte uzlaşı ve hükümet gerçekleşmedi. Bugün ekonomik göstergeler, terör ile ilgili yaşananlar, Suriye politikasının Türkiye’yi getirdiği nokta ortada. Tüm bu gerçekler maalesef ki Türkiye’yi karamsarlığın hakim olduğu bir ülke haline getirdi. Tekrar seçim olmasın diye mücadele ettik. Maalesef ki Cumhurbaşkanı’nın da gayretleriyle hükümet oluşmadı, kurulmadı. Milyonlarca oy almış CHP’ye de büyük bir demokrasi ayıbı, seçmene saygısızlık örneği olarak hükümeti kurma görevi verilmedi. Bu karamsar hava dağılacak.” şeklinde konuştu.

7 Haziran sonrası yönetme iradesini ortaya koyduklarını ifade eden Köprülü, şöyle devam etti: “7 Haziran’da vatandaşlarımız net bir irade ortaya koyarak hiçbir partiye tek başına iktidar olma yetkisi vermedi. Bir masanın etrafında oturun ve uzlaşın dedi. Türkiye’nin gerilimi, insanların birbirinden uzaklaştığı o nefretin, kinin ortadan kalkmasını istiyorum dedi. İnsanlar bir araya gelmeli ve ortak paydada buluşabilmeli dedi. Türkiye olarak mutlu olarak birarada yaşamayı arzu ediyoruz dedi. Hem 13 yıllık bir iktidarın sonunda hükümete bir ders verdi hem de diğer partilere uzlaşın mesajı verdi. Biz CHP olarak bu mesajı çok net bir şekilde anladık. Biz halkın verdiği mesaj ve sorumluluğun gereği olarak yönetme iradesini ortaya koyduk, elimizi taşın altını koyduk. Genel başkanımız Türkiye’nin yönetimsiz kalmaması için net bir duruş ortaya koydu. Bunu bir mevki makam peşinde olmadan ortaya koydu. Bunu biz önce Türkiye, sonra CHP dediğimiz için ortaya koyduk. Bizim önceliğimiz Türkiye. Yoksa Türkiye olmazsa ne CHP, ne de AKP olur.”

“AKP, HER ACIDAN KENDİ ADINA BİR BAŞARI ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYOR”

Seçimden beri özellikle terör ile ilgili oluşan bir tablo olduğuna dikkat çeken Tekirdağ Milletvekili Köprülü, şunları kaydetti: “Maalesef ki her gün askerimizden, emniyet teşkilatımızdan birçok vatansever evladımız şehit oldu ve yaralandı. Birçok sivil vatandaşımız da öldü. Bunlarla ilgili net, kararlı bir duruşu ortaya koymak zorundaydık. Bu ortaya koyacağımız duruşu güçlü, geniş tabanlı bir hükümetle göstermek istedik. Geniş tabanlı bir hükümetle, terörü bu ülkede sonlandırabileceğimiz söyledik ve irademizi ortaya koyduk. Ama maalesef ki AKP bildiğimiz bir şeyi bize tekrardan ispatladı. Neydi o bildiğimiz şey; bugün kardeş acısını yaşayan yarbaya da yükleniyorlar ya hani, AKP’nin amacı tamamen bu Türkiye’deki yaşanan acıların son bulması değil. AKP her acıdan kendi adına bir başarı çıkartmaya çalışan, milletvekili hesabıyla hareket eden, oy oranı ile hareket eden bir parti. Dün çözüm diyor, bugün geldiğimiz noktada savaş diyor. Kimse kusura bakmasın. Biz bugünü geçmişte AKP’nin sorumsuzca oluşturduğu tablolardan dolayı yaşıyoruz. Biz geçmişte ne dedik; AKP’nin teröre karşı duruşunun ne kadar hatalı olduğunu söyledik. Kapalı kapılar arkasında pazarlıklar yapıyorsunuz dedik. Terörle istişare halindesiniz ve hiç kimseye hesap vermeden bunu yapıyorsunuz, Meclis’e getirin, yaptığınız çalışmaları anlatın dedik. O sorumsuz politikalar AKP’nin terör örgütü ile pazarlığa girip kendini angaje ettiği durumlar bugün Türkiye’ye bunları yaşatıyor.”

Basın toplantısına İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP İl Başkanı Güzide Uzun, ilçe başkanları ve il yönetimi iştirak etti.