CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, polis baskınına maruz kalan Manisa Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne (MEGDER) geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Şehirde bir süredir devam eden dernek, okuma salonları, esnaflar ve Zaman gazetesinin dağıtımını da yapan Cihan Medya Dağıtım A.Ş. bürosuna yönelik yapılan polis baskınlarına tepki gösteren Okur, "Adında adalet olan partinin, bu ülkede adaleti yerle yeksan etmesine ne yazık ki her gün yeni kesimler tanık oldu. Şimdi de bu arkadaşlarımız tanık oluyorlar. Artık bu ülkede yargıya bir format atmak gerekiyor." dedi. Soma maden faciasının yıldönümü sebebiyle geldiği Manisa'da esnaflarla kahvaltıda buluştuğunu belirten Onur, "Hepsi üzgündü, onu söyleyeyim. Ben sonuçta Manisa'nın dışındayım, kim kimdir çok bilmemekle birlikte esnafın, baskına uğrayan esnaflarla ilgili en ufak bir olumsuz ifadesi yok. Hepsi, 'Bizim arkadaşlarımızdı, dostlarımızdı. Bu niye yapıldı?' diye sorguluyorlardı." dedi. Onur, bu ve benzeri baskınların iktidara muhalif sendikalar, STK'ler, akademisyenler, aydınlar, gazeteciler, askerler ve yargıya bir süredir yapıldığını söyledi.

'UYDURUK BİR TERÖR ÖRGÜTÜ'

Bu operasyonların acısını senelerdir çektiklerini, milletvekilliğinin Vatan Emniyeti ve mahkemelerden çocuk toplamakla geçtiğini belirten Melda Onur, "İktidar artık çok yakınlarına kadar geldi. Ne yazık ki senelerdir kendilerine destek veren kesimi hedef aldılar. Bu kapsamda bir operasyon, belli. Yine uyduruk bir terör örgütü, diğerleri kadar uyduruk bir terör örgütü, yine uyduruk darbe yapma iddiaları, anayasal düzeni yıkma iddiaları. Bunları gördük, herkes bu ülkede bunları ne yazık ki tatmaya başladı. Haziran sondur artık, bundan sonra herkes ne suç işlediyse bundan yargılanacak." diye konuştu.

'BU ÜLKEDE ARTIK YARGIYA FORMAK ATMAK GEREKİYOR'

Manisa'daki polis baskınlarının tamamının makul şüphe gerekçesiyle yapıldığını kaydeden CHP Milletvekili Onur, şöyle devam etti: "Makul şüphe, zaten bu işi yapmak için kolaylaştırma yöntemiydi, çünkü pek çok kişiyi almada sorun vardı. Kanıtlar, deliller gerekiyordu. Makul şüpheyle şüphelendiği, kızdığı, 'bana hakaret etti, bana el salladı, kaşını gözünü oynattı' dediği kişiyi alabileceği bir yapı oluşturdu. Öncesinde de benzer düzenlemeler vardı. Bu ülkede hukuk, yargı ne yazık ki yok edildi, şu anda hiç kimsenin adalete güveni yok. Bu ülkede adında adalet olan partinin, bu ülkede adaleti yerle yeksan etmesine ne yazık ki her gün yeni kesimler tanık oldu. Şimdi de bu arkadaşlarımız tanık oluyorlar. Artık bu ülkede yargıya bir format atmak gerekiyor, bağımsız yargı, hukuk ve hukuka uygun kanunların olacağı, suçluların da gerçekten işledikleri suçtan yargılanacakları, hükümeti devirmekten değil, bir yargı düzeni hazirandan itibaren kurulacak."

'YAPILAN, BASINA GÖZDAĞI EYLEMLERİ'

Dün Manisa'da polis baskını yapılan yerlerden birinin de Zaman gazetesinin dağıtımını da yapan Cihan Medya Dağıtım A.Ş. bürosu olduğunu belirten Onur, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Türkiye'de basın özgürlüğü diye bir kavramın olmadığını bildiklerini ifade eden Onur, "Siz zaten yasaklı listede değil misiniz, salondan atılan? Bir süre daha böyle devam edecek ama bir şey çıkmayacak. Bu tedirgin etmek, el çektirmek, basının özgürlüğünü ortadan kaldırmak için yapılan gözdağı eylemleri. Tabii ki mağduriyet yaratıyor, geçmiş olsun. Bilgisayar operasyonlarının nasıl sahte delillere evrildiğini biliyoruz, çok dikkat edin." uyarısında bulundu.

'MERAL HANIM PARTİLERÜSTÜ BİR KADINDIR'

CHP Milletvekili Melda Onur, A Haber'in kaset iftirası attığı MHP Milletvekili Meral Akşener'e de sahip çıktı: "Bu iftiralar, onların tıyniyetlerine çok yakıştı. Atan kişilerin ne olduğunu biliyoruz. Meral Hanım, partilerüstü bir kadındır. Meclis Başkan Vekili'dir, dört partinin de pek çok kişisinin saygı duyduğu bir kadındır. Biz buna sadece güler geçeriz. Bu tür yıpratma taktikleri, kendilerini vuracaktır dönüp. Ben böyle bir şeyi ciddiye bile almam. Ayrıca Meral Hanım ya da herhangi biri için herkesin özel hayatı kendilerine aittir, bu özel hayata kameralar sokmak, ne yapılıyor olursa olsun bu kameraları sokanı suçlu kılar."

Öte yandan CHP Manisa milletvekili adayı Dr. Tur Yıldız Biçer de polis baskınına maruz kalarak mağduriyet yaşayan esnaf, dernek ve okuma salonu yöneticilerine geçmiş dileğinde bulundu. Yapılanları kınayan ve hukukun bir gün herkese lazım olduğunu hatırlatan Biçer, sonuna kadar kadınların yanında olacaklarını belirterek, Akşener'e atılan iftirayı şiddetle kınadığını, ayrıca destek olmak amacıyla MHP Manisa İl Kadın Kolları'nı ziyaret edeceklerini söyledi.

MEGDER Başkanı Ülker Ercoş da Milletvekili Akşener'e atılan iftirayı kınayarak, her zaman yanında olacaklarını belirtti.