Manisa’da beş derneğe baskın düzenlenmesi sırasında yaptığı açıklamayla adeta sıkıyönetim ilan eden İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'e tepkiler devam ediyor. Ceren’i kaale almadığını söyleyen CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, “Çünkü yukarı ne söylediyse buradaki aynısını yapıyor. Yasama, yürütme, yargı erki kaybolmuştur. Yürütme, yasamayı ve adalet anlayışıyla yargıyı hakimiyet altına almıştır. Ülkem iyiye gitmiyor. İnşallah toplum gerekli olan dinamikliği gösterecek, duyarlılığı gösterecek, önümüzdeki seçimde bence bir şeylere dur diyeceğiz.” dedi.

Türkiye’de gidişatın belli olduğunu söyleyen Ören, bir diktatörlük rejiminin devam edip gittiğini belirterek, “AKP’nin yanında değilseniz, siz ya paralelcisiniz ya Ergenekoncusunuz ya terör örgütüsünüz, yani vatan hainisiniz. Böyle bir anlayışı tamamen bu topluma bir algı olarak yerleştirmeye çalışıyorlar. Daha kötüsü bugüne kadar onlarca bu ülkeyi yöneten cumhurbaşkanlarından farklı bir Cumhurbaşkanlığı görüyoruz. Ben milletvekili olarak namusum ve şerefim üzerine ant içtim Anayasa üzerine. Bu Anayasa değişmediyse bir cumhurbaşkanı, bir siyasi partinin mazotun 1,5 lira olup olmaması vaadiyle ilgili fikir beyan edebiliyorsa, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’na, ‘Daha ne duruyorsunuz? Geç kaldınız.’ diyebiliyorsa buradaki bir emniyet müdürünün, beş sivil toplum örgütüne, ‘Efendim bunlar terör örgütleri, biz bunlara baskın düzenliyoruz.’ demesi, elinde hiçbir yasal tutanak olmamasına rağmen bu sıradan bir olay haline geldi. Ben şunu iddia ediyorum, bugün Meclis’te olan milletvekilleri bizler, yarın gidecek olan arkadaşlarımızın bile yasal haklarının korunacağına inanmıyorum.” dedi.

'ÜLKE KARANLIĞA GİDİYOR'

Ülkenin karanlığa gittiğini söyleyen CHP Milletvekili Ören, “Tam bir diktatörlük. Kim ne söylerse söylesin, tahmin ediyorum bu bir panik havası. Her diktatörlüğün yaşandığı ülkede, diktatörlerin gösterdiği refleks bu. Giderlerken, düşerlerken kendisinde olmayanı düşman görme, düşman ilan etme, sadece kendisinin haklı olduğunu topluma zorla kabul ettirme anlayışını devam ettiriyorlar. Ülkenin yararına değil. O sivil toplum örgütleri, o demokratik kitle örgütleri Türkiye’nin demokrasisinin temelleri olduğunu hiçbir siyasi parti, hiçbir başbakan, cumhurbaşkanı unutmamalı. Gelirlerken onlara sırtlarını yaslayarak geldiler, yani siz onlarla birlikte geldiniz. Sizi Türkiye’de başbakan yapan, sizi Türkiye’de cumhurbaşkanı yapan o demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütleridir. Şimdi dönüp de, ‘Bizi şimdi desteklemiyorsunuz, o zaman siz de terör örgütüsünüz.’ derseniz yanlış yaparsınız.” diye konuştu.