CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa’da katılacağı toplu açılış töreni için asılan pankarta tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına asılı parkartta, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bizim için yaptıklarınızı biliyoruz. Minnettarız. Somalı Madenciler" yazılı.

Milletvekili Özel, Twitter hesabında, “Somalı madencilerden tepki yağıyor. Bu ucuz ve utanmazca operasyonu yapanları er ya da geç ortaya çıkaracağım.” yazdı. Ayrıca TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması talebiyle bir soru önergesi takdim etti. Önergede, “Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına söz konusu pankartın asılma talebi kim/kimler tarafından gelmiştir? Söz konusu pankartın asılmasına kim izin vermiştir? Kaç madenciden onay alınmıştır?” gibi 11 soru yöneltti.

Söz konusu pankartla ilgili Twitter mesajlarından bazıları şöyle:

"Tek bir iş kazasında 301 kişinin ölümüne sebep olarak Soma'nın ismini tüm dünyaya duyurdun. Teşekkürler cumhurbaşkanım"
"301 madencinin öldüğü Soma'ya Tayyip Erdoğan geliyor diye bu afişi asmak da tam anlamıyla …."
"Soma’da 'tekme-tokat' taziyeye teşekkür pankartı asılmış! Her yerden çıkar işbirlikçi; acı yüklü bu↑ mektubu unutturamaz hiçbir pankart!"
"Somalı madenciler adına 'sayın cumhurbaşkanına minnettarız' diye pankart asan ahlaksızlar, Soma'da katledilen işçilerin ruhuna da saygısız!"
"İnsanda biraz utanma olur!! Hangi Somalı madenciden fikir aldınız da onlar adına "teşekkür pankartı" hazırladınız!!"
"SOMA'lı böyle bir pankart asmaz!"
"Somalı madencileri siyasi yoklukta kullanmak bu olsa gerek...!"
"Yalakalığın böylesi!.. Somalı madenciler adına teşekkür pankartı!
"O gün Soma’da markette saklandığını unutturamazsın!"
"Yalakalıkta sınır yok: Siz onu bir de madencilere sorun..."
"Yalana doymayan şakşakçılar üçkağıtta sınır tanımıyorlar."
"Somalı madenciler adına teşekkür pankartı! Ne ahlaksız yalakaymışsınız."