CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Özel Yamanlar Eğitim Kurumları’na polis tarafından baskın düzenlenmesine sert tepki gösterdi. Türkiye ve dünya arenasındaki bilim olimpiyatlarında yüzlerce altın, gümüş ve bronz madalya kazanmış, Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil etmiş okullara baskın yapılmasının son derece yanlış olduğunu aktaran Purçu, “Cumhuriyet tarihinde eğitime en büyük darbeyi bu hükümet vurmuştur. Dünyada bir marka haline gelmiş bir okulun bu şekilde polis tarafından basılması ve rencide edilmesi, zaten eğitime vurulan en büyük darbe örneklerinden birisidir.” dedi.

'YAMANLAR, BIRAKIN TÜRKİYE’Yİ, DÜNYADA MARKA'

Polis tarafından basılan Özem Yamanlar Eğitim Kurumları’nın sadece Türkiye değil, bütün dünyada bir marka haline geldiğini söyleyen CHP Milletvekili Purçu, “Yamanlar Koleji’ni, bırakın Türkiye’yi, dünya biliyor. Matematik olimpiyatlarında, fizik olimpiyatlarında birçok derece almış, başarılı olmuş bir okul, bir marka. 13 yıllık AKP hükümeti döneminde, 11 defa eğitim programı değişmiş. Var mı böyle bir şey? Bu hükümetin eğitim politikası ortada. Şu anda eğitim can çekişiyor. Bu okullara yapılan bu baskınları kınıyorum.” dedi.

'BU OKULLAR TÜRKİYE’DE EĞİTİMİ AYAKTA TUTUYOR'

Türkiye’de okullara yapılan baskınlara anlam veremediğini dile getiren Özcan Purçu, “Özellikle Cemaat'in okullarına yapılan bu baskınları gerçekten kınıyorum. Benim şahsi fikrimi sorarsanız, özellikle Cemaat okulları Türkiye’de eğitimi ayakta tutan, eğitimi zirve yapan okullar. Bu okullara bu şekilde baskın yapılması, çocuklarımıza en büyük zararın verilmesi anlamını taşıyor. Ailelerimize, ülkemize en büyük zararın verildiği kanaatindeyim. Böyle başarılı okulların, başarısız olması mı isteniyor? Çocuklarımızın bilim olimpiyatlarında derece yapması değil de, çocuklarımızın başarısız olmaları mı isteniyor?” diye sordu.

'EĞİTİMDE 11 DARBE YAPILDI, 12.’Sİ DE BASKIN'

Türkiye’de milli eğitime AKP hükümeti tarafından 11 kez darbe yapıldığını söyleyen CHP'li Purçu, sözlerini şöyle tamamladı: “11 tane darbe yapıldı eğitimde, bir tane de şimdi yapılıyor. Güzide okulumuza Çevik Kuvvet eşliğinde operasyon yapılması, sanki bir terör operasyonu yapılıyormuş gibi basılması çok yanlış. Bu bir eğitim kurumu, somut bir suç zaten yok. Bir suç olmadan böyle bir baskın yapılması, bunun intikam duygusuyla yapıldığını gösteriyor. Bu intikam duygusuyla yapılıyor, çok yazık. Onlar çünkü eğitim kurumları, eğitim yuvası. Bu kuruma intikam duygusuyla hareket edilerek baskın düzenlenmesi, çok acı verici bir tablo.”