CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Muharrem Işık ve Mehmet Haberal, Meclis’teki arbede sırasında yaralanan milletvekili Musa Çam’ı Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret etti.

Hastaneye ilk önce Mehmet Haberal ile Muharrem Işık geldi. İçeride kısa süre kalan ikili sağlık görevlilerinden bilgi aldı. Çıkışta açıklama yapan Haberal, "Bir travma mevcut. Ağrısı çok fazla. Bu gece hastanede kalacak ve istirahat edecek. Sabah saatlerinde geniş açıklama yaparız’’ dedi.

GÖK: AKP’LİLERİN SALDIRGAN YÜZÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Haberal ve Işık’ın ayrılmasının ardından hastaneye gelen Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi ve grup başkanvekili Levent Gök, Musa Çam’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastane önünde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, parlamento tarihinin en kritik oturumlarından bir tanesini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Ülkemiz ya demokrasiye son verecek ya da insan haklarına dayalı, demokratik saygın bir ülke olacak. AKP’nin günlerdir süren itirazlara karşın, bu yasayı geri çekin bu yasa atom bombasıdır herkesin elinde patlar ifadelerine karşın ısrarla Meclis gündemine taşıması gerginliği daha da artırdı. AKP’lilerin saldırgan yüzü bir kez daha ortaya çıktı. CHP milletvekilleri toplumdan aldıkları yetkiyi sonuna kadar kullanarak göğüslerini demokrasi düşmanlarına, faşist anlayışlara, diktatör özentilerine siper eden bir anlayışla büyük mücadele vermişlerdir. Yasanın görüşmelerine başlanamamıştır. Bu yasayı engelleyeceğiz. Bunu demokrasi adına, ülkemizin esenliği, polis devleti olmamak için yapıyoruz. AKP’lilerin şiddetine karşı gereğini yapacağız. Haklarında suç duyurusunda bulunacağız. Meclis’te mahkum ettireceğiz. Yargı önünde mahkum ettireceğiz. CHP’nin olduğu yerde sayısal çoğunluğa güvenilerek bu yasalar geçirilemez. Bunun örneğini bugün gördüler. Yaralanan arkadaşımızı ziyarete geldik. Yürekli arkadaşımıza geçmiş olsun diliyorum’’ diye konuştu.

TANAL: BİR ERKEK ŞİDDETİ TEKRAR YAŞANDI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Partili milletvekilinin Sabahat Tuncel’e saldırdığını belirterek, "Özgecan’ın rahmetli oluşundan iki gün geçti. Bir erkek şiddeti tekrar yaşandı. Musa Çam ayırma pozisyonundaydı. Fark gözetmeksizin saldırdılar. İnsan hakları için tüm bedelleri ödemeye hazırız. Çocuklarımızın ileride ölmesindense, fail-i meçhullerde kaybolup gitmelerindense biz çocuklarımız için demokrasiyi koruma adına yasanın, Anayasa’nın, uluslararası sözleşmelerin bize verdiği haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Faşist uygulamaları defedeceğiz. Bu zamana kadar tüm şiddete başvuran diktatörler yıkılmıştır. Özgürlükler kazanmıştır’’ dedi.

ÇELEBİ: MECLİS'TE CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise, "Meclis’te can güvenliğimiz yok. Bunun altını çizerek söylüyorum. Bu koşullar altında çalışılması, bu yasa konusunda direniş gösterilmesi sonrasında içeride olacak katliam dışarıya da yansır. Zorbalıkla kalleşçe bunu yapıyorlar. Tam bir despotizm. Biz asla yılmayacağız. Bedel gerekiyorsa biz Meclis’te bunu ödeyeceğiz. Arkadaşımızın durumu iyiye gidiyor. Telaşlanacak bir durum yok. Kaburgasında eziklik var. Kendisi de istirahat etmek istediğini söyledi. Yarın gene Meclis’te olacağız. Meclis açık olduğu sürece biz orada olacağız. Direneceğiz. Arkadaşımız da hastaneden çıktıktan sonra gelecektir. Kendisi zaten eylemden gelen bir arkadaşımız. Yanında hastaneye beraber gelen diğer milletvekillerine, lütfen gidin Meclis’teki arkadaşları yalnız bırakmayın demiş’’ ifadelerini kullandı. Milletvekilleri ziyaret sonrası hastaneden ayrıldı.