CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, iktidarın yolunun sandık güvenliğini sağlamaktan geçtiğini belirterek her bir oya sahip çıkacaklarını söyledi

CHP Genel Merkezi'nin organize ettiği Adana Hukuk-Seçim Bölge Toplantısı’nda konuşan İl Başkanı Burhanettin Bulut, Türkiye’de rejimin güvencesinin CHP olduğunu, ancak sandığa sahip çıkılamaması durumunda bu söylemin bir anlamının kalmayacağını kaydetti. Bulut, "Sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve 7 Haziran'da her bir oya, her bir sandığa sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Çünkü iktidarın yolu sandık güvenliğinden geçiyor." dedi.

CHP Genel Merkezi’nin düzenlediği Adana Hukuk-Seçim Bölge Toplantısı Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Adana, Mersin, Niğde, Aksaray, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Kayseri ve Nevşehir’den hukuk ve seçim işlerinden sorumlu il ve ilçe başkan yardımcıları, il ve ilçe bilişim sorumlularının katıldığı toplantının açılış konuşmasını CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut yaptı.

CHP’nin Cumhuriyet’in kurucusu olduğunu hatırlatan Bulut, partisinin uzun zamandır iktidarı istediğini belirtti. Bugün halkın da CHP iktidarını istediğini vurgulayan Bulut, 56 ilde milletvekili adaylarını önseçimle belirleyen CHP’nin iktidara en yakın parti olduğunu ifade etti. CHP’nin kadrolarıyla, örgütleriyle iktidara hazır olduğunun altını çizen Bulut, iktidarın yolunun sandık güvenliğini sağlamaktan geçtiğini vurguladı.

Geçmiş dönemlerdeki seçimlerde sandık güvenliği konusunda en çok mağduriyet yaşayan partinin CHP olduğunu aktaran Bulut, "Her bir oya sahip çıkmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Türkiye’de rejimin güvencesinin CHP olduğu yönündeki söylemimiz de ancak halkımızın iradesine sahip çıkmakla anlam bulur. Aksi halde bu söylemin anlamı olmaz." şeklinde konuştu.