Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanlığı, Suruç’ta bombalı saldırı sonucu 32 kişinin hayatını kaybetmesini yaptığı basın açıklaması ile protesto etti.

Seyit Rıza Parkı'nda bir araya gelen CHP Tunceli İl Başkanlığı, AK Parti hükümetinin IŞİD’e karşı harekete geçmesini istedi. Grup adına açıklama yapan CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, "AK Parti hükümetini artık aklın ve vicdanın yoluna davet ediyoruz. Kürt düşmanı, Türkmen düşmanı, Şii düşmanı, Hristiyan düşmanı, Yahudi düşmanı, Ezidi düşmanı bütün insanlığın düşmanı tüm bu soysuzların cephesinde 'ırkçılığın ve mezhepçiliğin süngüsü' olmayı bırakıp, artık mazlumların safında 'Demokrasinin cephaneliği' olmayı seçmelidir." dedi.

AK Parti hükümetinin bu saldırıya karşı meşru müdafaa hakkını kullanmasını isteyen Güder, şöyle devam etti:
"Bu sadece görevi değil, hakkıdır da. Bütün kurumlarıyla çökmüş bir ülkeden vatandaşlarımıza yönelik böylesine kanlı bir saldırıya karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanmayacaksak devlet ne için vardır? Kürtlerin bu adi teröristlere karşı kazandığı her zaferi ülkesine tehdit unsuru sayan ve kurtuluş savaşı veren bir gücü düşmanlaştıran AK Parti hükümetinin IŞID’i tehdit görmesi için daha kaç yurttaşımızın ölmesi gerekmektedir? Kobani ve Telabyad kurtulduğunda demografik yapıyı hatırlayan hükümetin aklı, yüzbinlerce masum Kürt, Şii, Ezidi, Türkmen, Hristiyan, Yahudi etnik temizliğe ve neredeyse soykırıma uğrarken neredeydi? Ülkesinin konsolosluğunu basıp rehin alan, yurttaşlarını paramparça eden, Süleyman Şah Türbesi'ni bir avuç vatan toprağını dahi tehdit eden bu örgüte karşı hükümet harekete geçmek için artık neyi beklemektedir? Bu soysuzlar çetesine karşı askeri güç son haddine kadar kullanılmalı, ülkemiz IŞID’e karşı uluslararası koalisyonun en temel unsuru olmalı, terörizme karşı direnen gruplara gereken her tür destek verilmeli ve bu adi örgüte darbe üzerine darbe vurulmalıdır.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.