7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde partilerin programları netleşmeye başladı. 25 Nisan tarihinde ilk yurt dışı seyahatini Almanya’ya yapmaya hazırlanan CHP, Türkiye’deki ilk mitingini Yunanistan ve Bulgaristan’a sınır kent Edirne’de yapacak.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 26 Nisan saat 13.00'te İstasyon Meydanı'nda yapılacak mitingde Edirnelilerle buluşacak. İlk mitingin Edirne’de yapılmasının nedenini açıklayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne, Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’ten sonra Türkiye’ye giriş yaptığı nokta. Atatürk’ün kurucusu olduğu CHP de Mustafa Kemal Atatürk’ün hem fikir olarak fiziksel olarak takip ettiği yolu takip ediyor. Onun için biz de Türkiye’de ilk mitingi Edirne’den başlatıyoruz dediler. Bence de gurur verici bir olay. 26 Nisan günü İstasyon Meydanı'nda yapılacak mitinge bütün Edirnelileri bir kez daha saygıyla davet ediyoruz.” dedi.

EDİRNE’DE MİTİNG MEYDANI DEĞİŞTİ

Daha önce yapılan bütün seçimlerde miting meydanı olarak tarihi Selimiye Camii Meydanı kullanılıyordu. Seçim kampanyaları kapsamında mitingler düzenleyen liderler bu alanda halka hitap ediyordu. Ancak Selimiye Meydan Projesi çerçevesinde başlatılan kazı çalışmaları nedeniyle alan yaya trafiğine kapatıldı. Etrafı sacla çevrilen alanda miting yapılamayacak.

Yeni miting alanlarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Meydanı’nın kazı alanı olması nedeniyle Valilikte kurulan komisyonla iki yeni miting alanının belirlendiğini söyledi. Bunlardan bir tanesinin Pazartesi Pazarı, diğerinin ise Tren İstasyonu alanı olduğunu belirten Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı mitingin İstasyon Meydanı'nda yapılacağını ifade etti.