CHP Milletvekili Melike Basmacı ve MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, Denizli'deki trafik kazasında hayatını kaybeden Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi'nde çalışan gazetecilerin, seçim döneminde AK Parti'de görevlendirilmesine sert tepki gösterdi. Öztürk, vefat eden basın mensupları için başsağlığı mesajı yayımladı.

MHP İl Başkanı Öztürk, şunları kaydetti: "Ekmek parasını çıkarmak için başlarında bulunan yetkililere bir şey söyleyemeyen, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve diğer merkez belediyelerinde, belediyelerin çalışma ve aktivitelerini fotoğraflamak ve basına servis etmekten sorumlu bu genç arkadaşlarımızı AKP milletvekili adaylarının arkasında dolaştıranları da ayrıca kınıyorum. Diğer AK Parti adaylarının arkalarında dolaştırılan, belediye veya taşeron herhangi bir firmasında görevli gösterilen başka basın mensupları da var mıdır? Bu arkadaşlarımızı, AKP adaylarının seçim çalışmalarında görevlendiren kimlerdir? AKP’nin yetkilileri, illa ki adaylarının çalışmalarını takip ettirmek ve basına servis etmek istiyorlarsa teşkilat kasasından harcama yapıp ayrıca kişileri görevlendiremez miydi?"

Milletvekili Basmacı ise kazada sorgulanması gerekenin, Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi basın çalışanının, seçim konvoyunda hayatını kaybetmesi olduğunu söyledi. Basmacı, "Bir belediye basın mensubunun, seçim çalışmaları için AK Parti adayının takibine gönderilmesi ne kadar doğru, bunu tartışmaya gerek bile yok. Düpedüz bir hatadır. Basın çalışanı arkadaşlarımız, eğer kendi işlerini yapıyor olsaydı bugün hayatta olacaklardı. Büyükşehir Belediyesi, bu hatayı diğer adaylar için de yapmaktaysa derhal buna son vermelidir." şeklinde konuştu. Melike Basmacı, Büyükşehir Belediyesi'nin bu şekildeki görevlendirmelerinin takipçisi olacağını belirtti.