Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu, farklı seçim kampanyası ile dikkat çekerken, bir ilke daha imza attı. Bahçecioğlu’nun şehitler ve terör saldırılarında hayatını kaybedenlere saygı için seçim araçlarından müzik yayını yapmaması büyük takdir topladı. Bahçecioğlu’na duyarlılığından dolayı tebrik ve teşekkür telefonları yağıyor.

“Anaların yüreği kan ağlarken, her gün yeni şehitler verirken seçim için bile olsa müzik çalmayı doğru bulmuyorum. Bizim çocukluğumuzda mahallemizde cenaze olduğunda 1 hafta televizyon açılmazdı. Biz böyle bir kültürle büyüdük. Bu nedenle seçim araçlarında müzik yayını yapmıyoruz.” diyerek seçim otobüsünden ve araçlarında müzik yayını yapmayan Bahçecioğlu, Kayserililerin takdirini topladı.

Seçim ofisi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Bahçecioğlu’nun bu duyarlılığından dolayı tebrik ve teşekkür telefonları yağdığı, aramalar nedeniyle telefonlarının kilitlendiği kaydedildi. İbrahim Bahçecioğlu’nun ve ailesinin cep telefonlarının da bu duyarlılığı için arayanlar nedeniyle hiç susmadığı ifade edildi. İbrahim Bahçecioğlu’nun seçim araçlarının üzerinde müzik yayını yapılmaması ile ilgili 'Müzik yayını yapmıyoruz. Bu toprakların sesini Ankara’da duyuracağız' yazısı yer alıyor.

BİZ BU KÜLTÜRLE BÜYÜDÜK

“Siyasi partiler, bu tür ortamlarda ciddi sınavlar verir." diyen Bahçecioğlu, seçim kampanyasını ülkenin geleceğini ön plana koyarak sürdüreceğini söyledi. İbrahim Bahçecioğlu konuyla ilgili hassasiyetini şöyle ifade etti: “Ülkemizde son günlerde artan terör olaylarında kaybettiğimiz evlatlarımız canımızı çok acıtıyor. Biz bir taraftan insanlarımızın acılarını paylaşıyoruz, diğer taraftan ülkemizde barışı yeniden inşa etmek için mücadele veriyoruz. Ağır bir atmosferde seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Bu vatanı korumak için canını feda eden şehitlerimize, barış diyerek ölen insanımıza, evlatlarını toprağa vermiş tüm analarımıza duyduğumuz saygı ve şükrandan dolayı seçim araçlarımızda müzik yayını yapmamaya karar verdik. Anaların yüreği kan ağlarken, her gün yeni şehitler verirken seçim için bile olsa müzik yayınını doğru bulmuyorum. Bizim çocukluğumuzda mahallemizde cenaze olduğunda 1 hafta televizyon açılmazdı. Biz böyle bir kültürle büyüdük. Halkımızın hastası, cenazesi, acısı varken yüksek sesle müzik yayını yaparak geçen bir seçim aracı beğeniden çok olumsuzluğa neden oluyor. Siyasete karşı nefreti artıyor. Müzik yayını yapmadığımız için gelen teşekkür ve tebrik telefonları da verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.”