CHP İstanbul milletvekili adayları, azınlık temsilcileriyle bir araya geldi. Azınlık temsilcilerinin sorunlarının dinlendiği toplantı CHP milletvekili adayı Selina Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bakırköy Botanik Parkı Sosyal Tesisleri'nde CHP İstanbul milletvekili adayı Selina Doğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen programda azınlık temsilcileri bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ve Enis Berberoğlu'nun katıldığı programda, milletvekili adayları azınlıkların sorunlarını dinledi. Programda konuşan Selina Doğan, “Karşılıklı düşüncelerimizi nasıl daha etkin bir şekilde paylaşabiliriz diye konuşmak istedik. Bizim cemaatimizde kadınlar yönetimde yer almakta biraz çekimserdir. Benim adaylığımın bu anlamda da kadınlar açısından cesaretlendirici olmasını umuyorum. Bundan sonra Ankara’da sizin sorunlarınızı yakından takip eden biri olacak.” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey konuşmasında, “Azınlık tanımı yerine eşit vatandaşlık hakkını yerleştirmeye, sadece kanun temelinde değil hayatın içine yerleştirmek için hepimiz hazırız, bütün gücümüzle bunun için çalışacağız.” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ise şöyle konuştu: “Hepimiz kendimizi o çirkin kelimeyle ifade ettiğimiz, için azınlık kelimesiyle ifade ettiğimiz için çoğunluk olmak için bir araya geldik. Azınlık kelimesi kitaplarda kalabilir ama kafalarımızdan silmek için, hepimiz bu ülkenin asli vatandaşları olabilmek için bir araya geldik.” Son olarak kürsüye çıkan Sezgin Tanrıkulu, vicdan üzerinden bir ortaklık kurulamazsa ortak hareket edilemeyeceğini belirtti. Tanrıkulu, “Bu topraklarda çok acı acı yaşandı ama bu acılarla yüzleşilmedi. Geçmişte yaşadıklarımız hep siyasette ayrıştırma ve kutuplaşma aracı olarak kullanıldı. Vicdan ortaklığı üzerinden bir gelecek inşa edebiliriz.” ifadelerini kullandı.