Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili adayları Zülfikar İnönü Tümer, Rukiye Çinkılıç ve Kemal Derin, DİSK’e bağlık Genel İş Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Aslan, yönetim kurulu üyeleri ve işçilerle bir araya geldi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Zülfikar İnönü Tümer, Rukiye Çinkılıç ve Kemal Derin, işçilerle bir araya gelip, onlardan 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde destek istedi. Burada konuşan Tümer, CHP’nin ‘sosyal demokrat’ kimliğine dikkat çekip, işçi sınıfıyla arasındaki bağı anlattı, sonrasında da sözü Türkiye’deki iş kazalarına getirdi. Türkiye’de iş ve çalışma hayatındaki sorunların ortada olduğunu vurgulayan Tümer, CHP’nin de bu sorunları çözme noktasında gerekli iradeyi ortaya koyup, ‘iktidar’ olması halinde yapacaklarını da ‘seçim bildirgesi’ ile kamuoyuna açıkladığını hatırlattı. Tümer, "Türkiye’de temel hak ve özgürlükler, demokrasi konusunda da ciddi sorunlar var. Geçmişte demokrasinin eksikliklerinden bahsediyorduk, bugün demokrasinin olup olmadığını konuşuyoruz." dedi.

Demokrasinin temel göstergesinin temel hak ve özgürlüklerin kullanımı olduğunu kaydeden Tümer, bu anlamda bakıldığında Türkiye’nin yurttaşların güvenliği, ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı gibi konularda sınıfta kaldığı yorumunu yaptı.

CHP Adana milletvekili adayı Rukiye Çinkılıç da sendikaların sadece ‘sosyal demokratlar’ olarak kendilerinin değil, Türkiye için önemli olduğunu ifade ederek, "Çünkü sendikalar, örgütlü bir güç; emeğin temsilcisi. Ancak ne yazık ki Türkiye’de 12 Eylül’den sonra sendikaların kolu kanadı kırıldı." diye konuştu. ‘Taşeronlaşma’ ile işçilerin adeta ‘ücretli köle’ haline getirildiğini anlatan Çinkılıç, ‘emek-sermaye çelişkisine dikkat çekti. Çinkılıç, "Bugün Türkiye’deki yönetim. Sermayenin yönetimidir. Hükümet, sermaye ağırlıklı bir hükümet olduğu için doğal olarak Meclis’te sayısal üstünlükleriyle çıkarttıkları yasalar da sermaye yanlısı yasalar çıkmaktadır. Sermaye, ne işçi sınıfı olarak sizin, ne de ülkenin gelişmesini istemiyor. Onların tek düşündüğü şey, cepleri. CHP, olarak sendikal hak ve özgürlükleri geliştireceğiz. Taşeron işçiliğe son verip, onları kadrolu işçi yapacağız." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel-İş Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Aslan da işçi sınıfının daima mücadele halinde olduğunu söyledi. Aslan, haklarının geri alınması için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.