KAYSERİ (AA) - Vali Düzgün 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında yaşlıların kültürlerin geçmişten geleceğe taşınmasında önemli görevler üstlendiğine dikkati çeken Düzgün, "Bir toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle toplum ve aile hayatımızın en kıymetli hazineleri olan yaşlılarımız, kültür ve medeniyet değerlerimizi dünden bugüne taşıyıp, yarınlara ulaşması için ömür boyu büyük gayret sarf etmişler ve bu gayretler sonucu oluşan tecrübeleriyle de bugünümüzü aydınlatmışlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Türk toplumunun geçmişten bugüne taşıdığı en önemli toplumsal özelliklerden birisinin yaşlılara olan sevgi ve saygı olduğunu vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Büyüklere saygıyı küçüklere sevgi anlayışıyla birleştiren milletimiz, bu anlayışla sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı, toplumsal huzuru ve milli birliği güçlü tutmayı başarmıştır. Yaşlısına sahip çıkmayan, hürmet etmeyen ve saygı göstermeyen bir toplumun geleceğinin güven içinde olması mümkün değildir. Unutmamak gerekir ki bugünün yaşlıları geçmişte toplumsal yaşamın her alanında önemli hizmetlerde bulunmuş ve görevi kendilerinden sonra gelenlere devretmişlerdir. Yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, onların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görevdir. Bunun için bakım, barınma ve sağlık sorunlarının çözülmesine yönelik düzenlemelere ağırlık verilmesi ve özen gösterilmesi gereklidir."

Vali Düzgün, devletin yanı sıra, gönüllü kuruluşların çalışmalarının desteklenmesi, Türk toplumunun yapısında var olan sevgi, saygı ve dayanışmanın sürekliliğinin sağlanmasıyla yaşlıların daha iyi koşullarda ve mutluluk içinde yaşamlarını sürdürmeleri mümkün olacağını belirtti.

Vatandaşların sadece çevrelerindeki değil, tüm yaşlılara sevgi ve saygı göstereceğinden, yaşamın her alanında onların yanında olacağından hiç kuşkusu olmadığını ifade eden Düzgün, yaşlıların haftasını kutlayarak, onlara sağlıklı ve mutlu yaşam diledi.