Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, aralarında Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın da yer aldığı bazı iş adamlarına yönelik operasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, dosyanın içeriğinin kamuoyundan saklanmasına tepki gösterdi. Arık, “Yine bir algı operasyonu ile yine bir öç alma girişimiyle karşı karşıyayız. Görülen o ki AKP’ye biat etmeyen herkes bir gün terörist ilan edilecek.” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, hiç kimsenin bu operasyonun ardından hukuk ve adalet beklemediğini ifade etti. Her gün şehit haberleriyle yüreklerin dağlandığını belirten Arık, “Maalesef Kayseri’ye bir şehit daha geldi. Şehit Polisimiz Oktay İzgi’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Türkiye bu acıları yaşarken AKP iktidarı kendisine biat etmeyen kesimlerden hesap sorma telaşına düştü. Askerimiz polisimiz şehit olurken timsah gözyaşları döken AKP, terörle mücadele etmek yerine okulları basıyor, iş adamlarını gözaltına alıyor.” dedi.

GÖRÜLEN O Kİ AKP’YE BİAT ETMEYEN HERKES BİR GÜN TERÖRİST İLAN EDİLECEK

Boydak Holding’in Kayseri ve ülke ekonomisine büyük katkı ve aynı zamanda binlerce kişiye iş imkânı sağladığını ifade eden Arık, son yıllarda Boydak Ailesi’ne yönelik bazı algı operasyonlarının yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla Melikşah Üniversitesi’nin genişleme alanıyla ilgili bir problemden söz ediliyor. Eğer bu iddia doğru ise dönemin Talas Belediye Başkanı, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı o gün ne yapıyordu? Ortada eğer bir suç varsa bu suçun en büyük ortağı AKP’li belediyelerdir. Hafızalarımızı biraz zorlayalım. Bu AKP’liler değil miydi Boydak Ailesi’nin fertleri önünde önlerini ilikleyip, her türlü iltifatları sıralayanlar? Bu AKP’liler değil miydi Boydak Ailesi’nin yaptığı yatırımları, sanki AKP iktidarı yapmış gibi sahiplenenler? Bu AKP’liler değil miydi söz konusu üniversitenin açılışında boy gösterenler? Peki, şimdi ne değişti. Aslında değişen bir şey yok. Tablo ortada. Başta Boydak Holding CEO’su Sayın Memduh Boydak olmak üzere, Boydak ailesi 17-25 Aralık sürecinin ardından AKP’nin hukuksuzluklarına tepki gösterdi. İşte bütün mesele bu. Yine bir algı operasyonu ile yine bir öç alma girişimiyle karşı karşıyayız. Görülen o ki AKP’ye biat etmeyen herkes bir gün terörist ilan edilecek.”

TÜRKİYE’NİN ACİLEN NORMALLEŞMEYE İHTİYACI VAR

Bağımsız yargının, hukukun ve adaletin herkese bir gün lazım olacağının altını çizen CHP Milletvekili Arık, “Umut ederim bu hukuksuzluk bir an önce son bulur. Türkiye’nin acilen normalleşmeye ihtiyacı var. Ne yazık ki, AKP iktidarda olduğu sürece de bu normalleşmeyi yaşayamayacağız. Ancak bugün bu hukuksuzluğa alkış tutanlar unutmasınlar ki bir gün hukuk onlara da lazım olacak. Yakın tarihimiz ve AKP gerçeği bunu toplumun farklı kesimlerine acı deneyimlerle gösterdi. İnşallah 1 Kasım seçimleri sonrasında vatandaşımızın da desteği ile CHP iktidar olacak ve Türkiye’de bütün kesimler rahat bir nefes alacak. Bu nedenle vatandaşlarımıza sesleniyoruz, bu hukuksuzluklara dur demek için adres belli. 1 Kasım’da yaşanabilir bir Türkiye için çözüm CHP’dir.” şeklinde konuştu.