CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Ahmet Hakan’a yönelik yapılan saldırı için geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Arık, saldırı ile ilgili değerlendirmesinde, “Bu saldırı sadece Ahmet Hakan’a değil bütün basın camiasına, bütün gazetecilere ve basın özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır.” dedi.

CHP Milletvekili Çetin Arık ve milletvekili adayları ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Ayan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ı ziyaret etti. Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden CHP Milletvekili Çetin Arık, “Bu saldırı sadece Ahmet Hakan’a değil bütün basın camiasına, bütün gazetecilere ve basın özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Basına verilmeye çalışılmış bir gözdağıdır. Tabii ki bunun nedeni de bugün ki ülkeyi kutuplaştıran adeta birbirine düşman eden iktidardır. İktidarın bir vekili çıkıp, sizin tırnağınızı çekebiliriz istersek diyebiliyor, sizi sinek gibi ezebiliriz diyebiliyor. Tabi ki bütün bunlara 1 Kasım’da cevabı yüce Türk milleti verecektir” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da basının demokrasi için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Teknolojinin çok ileri olduğu, okuryazarın olduğu bir toplumda bilgilenme açısından çok önemli. Eğer basını bendendir, sendendir deyip veya tekme-tokatla, yumrukla, silahla, yasalarla, ekonomik baskılarla susturuyorsanız, ya da bir basına ekonomik destekle olağan üstü yetki veriyorsanız ikisi de felakettir. O zaman dışarıdaki vatandaşın kulağı duymaz, gözü görmez olur. Basını engellemek bir topluma yapılacak en büyük kötülüktür.” dedi.