Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Tomarza’yı ve mahallelerini ziyaret etti. Şıhbarak mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP milletvekili adayları, vatandaşların sorunlarını dinledi, CHP’nin projelerini anlattı. CHP milletvekili adayı Çetin Arık, CHP iktidarında çiftçinin ne kazanacağını önceden bileceğini belirterek, “Teşvik edilecek tarım ürünlerini bir yıl önceden açıklayacağız. Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları Çetin Arık, Aşkın Genç ve Tülin Temel seçim çalışmaları kapsamında Tomarza’yı ve mahallelerini ziyaret etti. Gittikleri her yerde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan CHP’liler, halkın ilgisinin CHP iktidarının müjdecisi olduğunu savundu. CHP adayları Şıhbarak Mahallesi’nde de bir kahvede vatandaşlarla bir araya geldi.

OY PATLAMASI YAPACAĞIZ

CHP Milletvekili adayı Aşkın Genç, CHP’nin 7 Haziran genel seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de oy patlaması yaparak iktidar olacağını savundu. CHP’nin toplumun tüm kesimlere dokunan projeleri olduğunu vurgulayan genç, “Esnaf, memur, işçi, işsiz, öğrenci, emekli, sanayici CHP projelerini umut olarak görüyor. Biz halk için alanlardayız, halkın iktidarını kurmaya geliyoruz. CHP iktidarında, “Asgari ücreti bin 500 TL yapacağız, emekliye Kurban ve Ramazan bayramlarında 2 maaş ikramiye vereceğiz. Mazotu çiftçiye 1,5 TL’den vereceğiz. Sosyal yardımları 2 katına çıkartacağız.” dedi.

ETKİN SOSYAL DEVLET, ÖZGÜR YURTTAŞLAR

CHP milletvekili adayı Tülin Temel ise 'Aile Sigortası' ile ilgili bilgiler verdi. Güvencesiz ve yoksul yurttaş bırakmayacaklarını ve sosyal adaleti tesis edeceklerini vurgulayan Temel, şu ifadeleri kullandı: “Eğitim ve sağlık hizmetlerine herkesin ulaşmasını sağlayacağız. Yurttaşlarımızın özerkliğini ve demokrasimizi güçlendirecek, toplumsal dayanışma ve uyumu geliştireceğiz. İstihdamı artıracak kayıt dışılığı azaltacağız. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, kronik hastalar ve engellileri güçlendireceğiz. Ekonomiyi canlandıracak, esnafın yüzünü güldüreceğiz.”

ZULÜM ALTINDAYIZ

CHP milletvekili adayı Çetin Arık ise eşit koşullarda bir seçim yarışının yürütülmediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zulüm altındayız. Medyanın bir kısmı bizi görmezden geliyor, ekranları bize kapatmışlar. Devletin tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyerek, kamunun tüm olanaklarını kullanarak propaganda yapıyorlar. Olsun, onlar ne yaparsa yapsın, halkımızla kucaklaşmamıza engel olamayacaklar. Kapı kapı dolaşıp bu zulüm düzenini yıkmak için halkımızın desteğini alacağız. Teşvik edilecek tarım ürünlerini bir yıl önceden açıklayacağız. Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız. Artık toplumun tüm kesimlerinin de bildiği gibi çiftçinin üretim amaçlı kullanacağı mazotun litresini 1,5 lira yapacağız. Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar Hazine’den karşılayacağız.”