Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kayseri milletvekili seçilen Çetin Arık ve CHP’li Aşkın Genç, Danişment Gazi Mahallesi’ndeki su baskınında hayatını kaybeden Suriyeli aileye taziye ziyaretinde bulundu. Mahallelilerin şikayetlerini dinleyen Arık ve Genç, altyapı eksiklerine dikkat çekti. Acılar üzerinden siyaset yapılmayacağını ifade eden CHP’liler, kentin yöneticilerinin böyle acı olaylar yaşanmadan gerekli tedbirleri almaları gerektiğini ifade etti.

CHP’den milletvekili seçilen Çetin Arık ve CHP milletvekili adaylarından Aşkın Genç, su basması sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği Danişment Gazi Mahallesi Canlı Sokak’ı ziyaret ederek, acılı aileye başsağlığı diledi. Bölgede 30 evi su bastığı öğrenilirken Arık ve Genç mahalle sakinlerinin dertlerini dinledi. Bir kadın, kurtarma çalışmalarının yetersizliğinden şikayet ederek, "Biz sürekli su baskınları yaşıyoruz. Bu yeni değil. Ancak bu kez iki cana mal oldu. Yetkililerin bizim sorunlarımızı çözmesi için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor." diyerek dert yandı.

Kayseri belediyelerinin kendilerini örnek belediye olarak lanse ettiklerini hatırlatan Aşkın Genç, "Bizler eleştirince, bizim eleştirilerimizi dikkate almıyorlar. Ama görüldüğü gibi altyapı sorunu var. Böyle acılar yaşanmasa kimse bu sorunları görmeyecek, duymayacak. Elbette acılar üzerinden siyaset yapmayacağız, buraya da bunun için gelmedik. Biz ülkemizde misafirimiz olan Suriyeli dostlarımıza baş sağlığı dilerken, mahalle halkına da geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istedik. Yetkilileri, bir daha böyle acılar yaşanmasın dileğiyle, göreve davet ediyorum. Bizim için yitirilen bir can bir şehre bedel. İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmaz." dedi.

CHP’den milletvekili seçilen Çetin Arık ise yaptığı değerlendirmede, Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi’nin planlı bir yapılaşma olarak kamuoyuna tanıtıldığını ifade ederek, "21 yıldır kentimizi yöneten zihniyetin, modern şehircilik anlayışının geldiği nokta bu. Aslında bu yaşanan altyapı sorunu yeni bir sorun değil. Her yağışın ardından benzer manzaralar ortaya çıkıyor. Ancak bu kez su baskını maddi hasarla kalmadı, iki cana mal oldu. Temennimiz odur ki bu saatten sonra yetkililer modern şehir, referans belediye diyerek reklam yapmak yerine bu sorunlara çözüm bulurlar." şeklinde konuştu.

Türkiye’deki Suriyelilerin yaşam koşullarındaki olumsuzluklara dikkat çeken Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Allah hiç kimseyi yurtsuz bırakmasın. Bu insanlar ülkemizdeki malum zihniyetin de maalesef parçası olduğu bir sürecin sonunda yurtsuz kaldılar. Bugün ülkemizde son derece olumsuz koşullar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Ve maalesef canlarını kurtarmak için geldikleri ülkemizde altyapı sorunları nedeniyle oluşan bir su baskını sonucu can verdiler. Umut ediyorum ki Suriye’deki iç karışıklık bir an önce çözülür ve Suriyeli kardeşlerimiz özgür, demokratik bir ortamda ülkelerine gönül rızasıyla dönerler."