"Maraş Olayları"nın yıldönümü nedeniyle TBMM'de bir basın toplantısı yapan Aygün, 13 Ağustos'ta, olaylarilgili dosyayı Genelkurmay Başkanlığı'ndan talep ettiklerini belirterek, Genelkurmay'dan da 29 Ağustos'ta 40 bin lira yatırılması halinde dosyanın verileceğinin cevabının geldiğini söyledi. Parayı yatırarak, dosyanın fotokopisinin çekilmesini istediklerini ve işlemlerin başladığını kaydeden Aygün, ancak dün Genelkurmay'ın çok ilginç bir karar alarak, dosyanın Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) verileceğini öğrendiklerini belirtti.
Aygün şöyle devam etti:

"Maraş olaylarıyla ilgili dosyanın Genelkurmay tarafından MSB'ye verilmesini anlayamadık. Bu tasarrufu 2 gün sonra yapılacak Maraş anmasını engellemeye, Maraş etrafından oluşacak duyarlılığı yok etmeye dönük negatif bir tavır olarak görüyoruz. Maraş katliamını gizleyenlere, Maraş katliamının üstüne örtenlere bu tavrıyla Genelkurmay Başkanlığı'nın da katıldığını düşünüyoruz.

Buradan Genelkurmay Başkanlığı'nı da protesto ediyoruz. MSB'den dosyayı alacağız, o dosya karanlıkta kalmayacak. 167 klasörden, 47 bin sayfadan oluşan dev Maraş katliam dosyasının mağdurların eline geçmesini sağlayacağız. Anlayamadığımız bir şey oldu ve herhangi bir açıklama yapılmadı. Sadece 'Maraş Valisi gibi Genelkurmay Başkanlığı da Maraş katliamının üzerini örttü' diye düşünüyoruz. Başka bir sonuç çıkaramıyoruz."