Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri ikinci sıra milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu, Kayseri esnafının siftah yapmadan dükkân kapattığını, bunun sorumlusunun da iktidarın izlediği yanlış ekonomi politikaları olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden İbrahim Bahçecioğlu’nun esnaf ziyaretleri, Kayseri ekonomisinin vahim durumunu da ortaya çıkardı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, milletvekili adayları Ziya Alp Köse, Aslı Eskici, Tülin Temel ve Kıvılcım Akdağ ile birlikte Hunat Çarşısı esnafını dolaşan Bahçecioğlu, esnafın neredeyse siftah yapmadan dükkan kapattığına dikkati çekti. Esnafla birebir sohbet eden, onların sorunlarını dinleyen CHP heyeti, istikrar ve sorunların çözümü için kendilerinden oy istedi.

Hunat Çarşısı Kooperatif Başkanı Fatih Gümüşgöz ile sohbet eden Bahçecioğlu, “Ekonomide son dönemde yaşanan sıkıntılar Kayseri’yi vurdu. Karşılıksız çekler, protestolu senetler arttı. Üretim, ihracat, istihdam imkânları azaldı. Kayseri, Ağustos’ta Orta Anadolu’daki 7 il arasında 33 milyon liralık karşılıksız çek ile ilk sırada. Kayseri’de Ağustos’ta 14 milyon liralık senet protesto edildi.” dedi.

Gümüşgöz de iki yıldır ilk defa bir milletvekili adayının kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, CHP milletvekili adaylarına teşekkür etti ve kendilerine başarılar diledi.

KAYSERİ İHMAL EDİLDİ

Kayseri’nin, yüzyıllardır ticaretin ve sanayinin merkezi olduğunu hatırlatan Bahçecioğlu, şunları kaydetti: “Kayserimiz üreten, bereketli ve verimli bir şehir olarak bilinir. Kayseri yıllardır devletten hiçbir şey beklemeden başarı hikâyeleri yazdı. Ancak Kayserimiz son dönemde ihmal edildi, dışlandı, küstürüldü. 2015’te protestolu senet tutarı her ay, 2014 seviyelerinin üzerinde geliyor. Esnaf siftahsız dükkân kapatıyor. Kayseri’de işsizlik pek çok ilden daha yüksek, yüzde 10’a yaklaşıyor. Genç nüfusun istihdam kaygıları da artıyor. Kayseri, Anadolu’nun merkezidir. Kayseri, ülke ekonomisinin aynasıdır. Kayseri toparlanamazsa, ülke ekonomisi de toparlanamaz. Kayseri’nin devlet tarafından bir cazibe merkezi haline getirilmesi gerekli."

Son yıllarda esnafın gelirinde ciddi düşüş olduğunu tespit ettiklerini ve esnafın sıkıntılarını yakından takip ettiklerini vurgulayan Bahçecioğlu, bu sorunların çözümü için çalışacaklarını söyledi.

ARTIK SEÇİMLERE CHP YÖN VERİYOR

CHP heyeti, daha sonra KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası’nı ziyaret ederek, Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) temsilcileriyle bir araya geldi, kendilerinin sorunlarını dinledi. Sendika temsilcileri, ziyaret sırasında CHP milletvekili adaylarına başarılar dileyerek, "Daha önce seçim atmosferine AKP yön verirdi. Son iki seçimdir bu durum değişti. Artık CHP’nin seçim kampanyaları ve çalışmaları yön veriyor. Diğer partiler sizi taklit ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İbrahim Bahçecioğlu da sendika yöneticilerinin bu değerlendirmesi üzerine, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bir siyasetçinin, bir devlet adamının yapması gereken her şeyi yapıyor.” dedi.