Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri 2. sıra milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu, Ankara’da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili olarak, “Acımız çok büyük. Çok üzgünüm, çok üzgünüz. Canımız çok yanıyor. Yüreğimizden vurulduk, yine yandık hepimiz. Hain terör saldırısını lanetliyoruz. Türkiye bu acı tabloyu hak etmiyor. Bu topraklarda yüzyıllardır bir arada yaşayan bizler sadece barış ve huzur istiyoruz. Allah hepimize sabır ve sağduyu versin.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Türkiye’nin dört bir tarafından 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitinginde farklı hedef kitlelerin Ankara’da buluştuğu Ankara Tren Garı önünde düzenlenen terör saldırısına yönelik bir açıklama yapan Bahçecioğlu, Türkiye’nin son zamanlarda hain terör saldırılarıyla çok sayıda vatan evladını kaybettiğini belirterek, “Hain terör saldırılarının birliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Bir olacağız, birlik olacağız. Bu ülke bizim. Türkiye hepimizin” dedi.

CHP milletvekili adayı, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bugün Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısı sonucunda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda vatandaşımız yaralandı. Derin bir acı içindeyiz. Tarifsiz bir acı bu. Barış adına meydanlarda toplanan insanlarımıza yönelik düzenlenen bu insanlık onuruna aykırı vahşeti lanetliyoruz. Canlarımızı, evlatlarımızı kaybediyoruz. Çok üzgünüz, çok üzüntülüyüz. Türkiye bu acı ve gözyaşı dolu tabloyu hak etmiyor. Biz bu ülkede birlikte huzur içinde, barış içinde yaşayabiliriz. Biz güzel bir ülke istiyoruz. Bir olmak, beraber olmak, ülkemizdeki bu kara bulutları dağıtmak istiyoruz. Önceliğimiz Türkiye, önceliğimiz bu topraklarda yaşayan insanlarımız, önceliğimiz birliğimiz, beraberliğimiz olmalı. Ülkemizi hedef alan terör saldırılarının, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozamayacağını, tam tersine güçlendireceğini herkes bilmelidir. Bu hain terör saldırılarının failleri mutlaka bulunmalıdır. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. Allah hepimize sabır versin. Başımız sağ olsun.”