Bursa'nın Nilüfer ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, ‘her metre bisiklet yolu yapana bir bisiklet vereceğiz’ sözünün ardından ilçeye 130 bin metre bisiklet yolu yaptıklarını belirterek, “Aşağı yukarı 110 bin de konutumuz var. Her eve bir bisiklet vereceğiz diye sevindik. Bakanlığa yazılarımızı yazdık, elden teslim ettik, bekliyoruz diye. Ama hala ses yok. Sağlık Bakanından bisikletlerimizi bekliyoruz.” dedi.

Mustafa Bozbey, yerel seçimlerin ardından bir yıllık faaliyetlerini düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı. Toplantıyı Nilüfer Belediyesi’nin yeni hizmet binasında yapan Bozbey, belediyenin ismi ile ilgili hükümete göndermede bulundu.

“SARAY’ DEĞİL, ‘HALK EVİ’

Binanın ismini ‘Halk Evi’ olarak belirlediklerini ifade eden Bozbey, “Halkımızın isteği üzerine binamızın ismini Nilüfer Belediyesi Halk Evi olarak belirledik. Onların söylediği biçimde ne saray dedik ne de başka bir şey dedik. Biz halk evi dedik. Burası halk evi. Halkın gülümseyerek girdiği, gülümseyerek çıkacağı bir yer burası.” diye konuştu.

“BURSA’DA KAVŞAKLARA MEYDAN DENİYOR”

Bursa’da kavşaklara ‘meydan’ denmeye devam ettiğini ifade eden Bozbey, şu eleştiriyi yaptı: “Fomara’ya meydan deniyor. Fomara’da meydan var mı, yok, kavşaktır orası. Gökdere’de meydan var mı, yok, kavşaktır. Ama meydan burası işte. Meydanlar böyle yapılır. Biz birçok mahallemizde meydan yaptık. Meydanları tamamladık. Diğer mahallelerimizde meydan yapmaya da devam ediyoruz.”

“SAĞLIK BAKANINDAN BİSİKLETLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Bozbey, belediye olarak ilçede bisiklet yollarını her zaman desteklediklerini dile getirdi. Bisiklet yollarının 130 bin kilometreye çıktığını vurgulayan Bozbey, şu bilgileri verdi: “Ama 121 bin kilometreyken, sayın Sağlık Bakanı bir şey söylemişti. Demiştik ki, ‘Bundan sonra her bir metre bisiklet yolu yapana bir bisiklet hediye edeceğiz. Bu yerel yönetimlere göndereceğimiz bisikletlerdir’ demişti. Biz de bunun üzerine çok sevindik. O zaman da 121 bin metre civarında bisiklet yolumuz vardı. Çok iyi dedik, aşağı yukarı 110 bin de konutumuz var. Her eve bir bisiklet vereceğiz diye düşündük. Bakanlığa yazılarımızı yazdık. Elden teslim ettik, bekliyoruz diye. Ama hala bilgi yok. Sağlık Bakanından bisikletlerimizi bekliyoruz. Şuan yolumuz 130 bin metreye yükseldi. Bu 130 bin bisiklet demektir. Bizim bazı evlere, çocukları çok olan evlere 2 tane vereceğiz. Ama bekliyoruz. Bunu sağlık bakanına soracağız.”

BÜYÜKŞEHİR, KONAK OLİMPİK YÜZME TESİSİ VE EKER PARKI’NDAN VAZGEÇMİŞ

Bozbey, Kent Ormanı’nı kendilerinden alan Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Olimpik Yüzme Tesisleri ile Eker Parkı’nı istediğini ancak gelen tepkiler üzerine önceki gün bundan vazgeçtiğini söyledi. Bozbey, ilçede benzer modern tesisler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.