CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye binası ile Başkan Yardımcısı Mustafa Selek’in odasının kurşunlanması olayıyla ilgili hazırlanan iddianamede ‘şüpheli’ oldu. Başkan Çetin, “İddianameyi görünce şok oldum. Niye yalan söyleyeyim. 22 yıllık ceza avukatlığımda böyle bir dosya görmedim. Yani bu kadar boş iddialarla bir dava açılmaması gerekir. Mahkemelerin boş yere meşgul edilmemesi gerekir.” dedi.

Başkan Çetin’le ilgili bazı gazetelerde 'İkinci Şişli vakası' başlıklı haberler yer aldı. Kurşunlama olayının şantajla devam ettiğini anlatan Çetin, şikayetçi olmasına rağmen şüpheli duruma düştüğünü hatırlattı. Cumhuriyet savcısının “Başkan bey kendinizi üzmeyin takipsizlikle sonuçlanır.” dediğini vurguladı.

Çetin, odası kurşunlanan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ve CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Çetin, 30 Eylül 2014 tarihinde belediyeye silahlı saldırı düzenlendiğini hatırlatarak, ilk anda olayın ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi. Belediyede işten çıkarılan Ferdi İlboğa’nın ateş ettiğinin belirlendiğini kaydeden Çetin, “Azmettiren kişilerle birlikte bu şahıslar müşterek tanıdıklarımızı devreye koyup ‘belediye başkanına söyleyin bize 500 bin TL vermezse suçu işleyen şahıs ‘başkan kurşunlattı’ şeklinde ifade verecek’ diyerek bana şantaj yapıldı. Tabi ben de çoluğumun çocuğumun rızkını böyle ne idüğü belirsiz kişilere vermek için kazanmadım. Böyle bir şantaja boyun eğmeyeceğimi beni tanıyanlar çok iyi bilir.” diye konuştu.

Şantaj olayının ardından kendisi ile Başkan Yardımcısı Selek’in Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olduğunu kaydeden Çetin şöyle devam etti: “Biz bunların bu şekilde ifade vereceklerini bilerek şikayette bulunduk. Savcı verilen ifade ile ilgili başkan yardımcımıza soruyor. O ‘Benim öz abimden farksız ailece görüşüyoruz, çocukları bana amca diyor. Benim çocuklarım ona amca diyor. Benim elimden tutup partiye üye kaydeden CHP’nin senin gibi genç temiz insanlara ihtiyacı var diyen Soner abimdir’ diyor. Zaten saçma sapan bir şey deniyor. Ben gittim, savcı beyle görüştüğümde ‘Başkan bey kendinizi üzmeyin, zaten ne olduğu belli. Bu işin sonucu takipsizlikle sonuçlanacak’ şeklinde bir beyanda bulunuldu. Bu şahısla ilgili iftiradan işlem yapılacağı ifade edildi. Gelinen noktada elimizde bir belge de var. Şahıs amacına ulaşamayınca pişmanlık duyuyor. Ve savcılığı dilekçe veriyor, ancak savcılık bunu kabul etmiyor.”

Bu kişilerin halen ellerinde iddianame ile bütün gazetelerin kapılarını çaldıklarını ve şantaja devam ettiklerini anlatan Çetin, şöyle devam etti: “Şantaj yapmaya devam ediyorlar. Yani bak bunu yazdırırız. Bunu yazdırırsak bak zor durumda kalırsın. Yazdırdınız bu da oldu. Başka ne olacak ben çoluğumun çocuğum rızkını ona buna şantaj olarak vermem. Namusumla onurumla kazanmışımdır ne kazanmışsam. Çarçakala yedirmek için kazanmadım ben parayı. 3-5 zibidinin şantajına da boyun eğmem. Keşke bu gazeteci arkadaşlar mahkemeyi bekleselerdi. Adaletin gerçeğe uygun tecelli edeceğine yürekten inanıyorum. Türk adaletine yargısına, hukukçularına güveniyorum.”

ŞOK OLDUM

Çetin, iddianameyi görünce şok olduğunu anlatarak “Niye yalan söyleyeyim. 22 yıllık ceza avukatlığımda böyle bir dosya görmedim. Yani bu kadar boş iddialarla bir dava açılmaması gerekir. Mahkemelerin boş yere meşgul edilmemesi gerekir.” dedi.

Tehdit edildiği ileri sürülen Başkan Yardımcısı Mustafa Selek’i gösteren Çetin, “’Beni tehdit etmesi için bir sebep yok. Aramızda bir husumet olmadığı gibi biz aileyiz.’ diyor. ‘Yok yok seni tehdit etmiş.’ ‘Hayır beni tehdit etmedi.’ ‘Yok yok seni tehdit etmiş’. Bu iddianamenin anlamı bu. İfadesini değiştirip gerçeğe rücu eden sanığın dilekçesinin savcılıkça kabul edilmemesini de sizlerin takdirine bırakıyorum. Ben müşteki iken şüpheli olmuşum. Aslında şikayet eden benim. En az müşteki şüpheli yazması gerekirken şüpheli yazmış. Zaten neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Gerekçe de şuymuş güya Mustafa Selek demiş ki bunlar çalmaya gelmiş. Benim aleyhimde konuşmuş ben onun için bu işe azmettirmişim.”

Başkan Çetin bu sırada Selek’e dönerek “Sen söyledin mi böyle bir şey.” dedi.

Başkan yardımcısı Selek ise “Başkanım, böyle bir şey söylemem mümkün mü? Sizin ne kadar şeffaf ve dürüst bir belediyecilik yaptığınızı herkes biliyor.” diye cevap verdi. Selek, Çetin’in kendisini CHP’ye üye yaptığını ve başkan yardımcılığına getirdiğini anlatarak, “Zaten istemediği takdirde belediyelerde iki dudağının arasında bende devlet memuru değilim. Görevden alıyorum derse bu iş biter. Yaptığımız iyi çalışmalara gölge düşürmek amacıyla siyasetteki hedeflerimize engel olunması maksadıyla, şantaj yaparak para koparmak amacıyla bu işler yapılıyor.”

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ise “Burada seçim öncesi siyasi bir hareket var, görünen odur. Çukurova Belediyesi’ne bir iftira atılmıştır. Bu işi seçim öncesi medet umma adına yapılmasını çok manidar buluyoruz.” şeklinde konuştu.