CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Meclis Başkanlığı seçiminin ardından konuştu. Bayır, yıllardır dile getirilen, ‘MHP, AKP’nin koltuk değneği oluyor’ ifadesinin bir kez daha yaşandığını ileri sürdü.

Meclis Başkanlığı oylamasında MHP’nin tavrını eleştiren Tacettin Bayır, “MHP oyunu boş kullanmamıştır. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’a da oy atsalar aynı sonuçtu. Kendi adayları Ekmeleddin İhsanoğluna’da atsalar sonuç aynı olacaktı. MHP tabanına, ‘biz boş oy attık’ demesi, ‘İsmet Yılmaz’a oy atmadık’ anlamı taşımaz.” dedi.

“BU SEÇİM AKP-MHP KOALİSYONUNUN ÖNÜNÜ AÇTI”

MHP’nin, Meclis Başkanlığı seçimindeki gösterdiği tavrın, AKP-MHP koalisyonunun önünü açtığını aktaran Bayır, şunları söyledi; “MHP bu tavrıyla, AKP’ye göz kırpmıştır. ‘Gel bu koalisyonu beraber kuralım’ mesajı vermiştir. Bu durumda da CHP, Ana Muhalefet görevini sürdürecektir. Biz elimizi taşın altına koymaya hazırdık. İlkelerimizi, Genel Başkanımız çok net bir biçimde açıklamıştı. Hiçbir çıkar gözetmeksizin, ülkenin aydınlık yarınları için, Başbakanlık teklifini Devlet Bahçeli’ye sundu. Bunlara rağmen Devlet Bahçeli hem teklifi reddetti hem de Meclis Başkanlığı seçiminde oy kullanmayarak, İsmet Yılmaz’ın önünü açtı. İsterdik ki, kol kola girelim, Barış ve kardeşlik türküleri söyleyelim. Koalisyon kurarak, gergin ortama son verelim. Bundan sonra, CHP-MHP ilişkilerinin çok sağlıklı yürüyeceğini ben düşünmüyorum.”

'HALK, BİZİ BURAYA SORUN ÇÖZMEYE GÖNDERDİ'

Toplumun, AKP iktidarının 13 yıldır yarattığı gerginliğin farkında olduğunun altını çizen Tacettin Bayır, “Cumhurbaşkanı’nın Anayasal sınırlarının dışına çıkarak, siyasete müdahalesinden gergin. Herkes beklenti içerisindeydi. Acaba bu meclis yapısı, gerginliği çözebilir mi diye. Toplum bizi buraya sorun yaratmaya değil, sorunları çözmeye gönderdi. Gönül isterdi ki sandığa yansıyan bu tablonun, Mecliste de aynı etkiyi göstermesi, yüzde 60’lık oy alan 3 partinin bir araya gelerek koalisyonu kurması ve ülkeye rahat bir nefes aldırması yönündeydi. Bu sonuç böyle olmadı ya da doğru okunamadı. Yeni seçilen Meclis Başkanı’na başarılar diliyorum.” dedi.