Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Türkiye’nin; kaçak saraydaki kişinin koalisyonu istememesi üzerine seçime gittiğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda CHP ve AK Parti arasındaki koalisyon görüşmelerinde yaşananları kamuoyuna anlatmak üzere Adana'ya gelen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ve Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ve Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Türkiye’de birçok bölgede özerklik ilan edildiğini, 50 ocağa ateş düştüğünü, buna karşın Cumhurbaşkanı’nın muhtarları toplayıp konuştuğunu aktardı. Kan üzerinden siyaset yapanları kabul etmeyeceklerini kaydeden Uğur Bayraktutan, “Cumhurbaşkanı Trabzon’da konuşuyor, ‘şehit aileleri bu mutluluğu tatsın’ diyor. Niye zenginler milletvekilleri -hiç kimsenin bu acıyı yaşamasını istemeyiz- bu mutluluğu tatmıyor? Hep gariban insanların aileleri tadıyor. Kan üzerinden siyaset yapanları kabul etmiyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu durumun sorumlusu bunlarla masaya oturup bu iş ortaya çıktığında da ‘masaya oturan şerefsizdir’ diyenlerdir.“ dedi.

7 Haziran'dan bu yana ülkede yaşanan kaosun bir faili bir sanığı olduğunu dile getiren Bayraktutan, “Bu kimdir? Yıllardır mücadele ettiğimiz bir siyasi partiyle aynı masaya oturmak zorunda kaldık. Oyun bozan olmamak adına bunu yaptık. Bütün iyi niyetimizle masaya oturduk. Bu ülkede bir tek siyasal güç koalisyon istemiyor. O da kaçak sarayda oturan kişidir. 'CHP’ye görev vermeyeceğim' diyor. Namusu ve şerefi üzerine yaptığı yemini ayağıyla eziyor. CHP, 11 milyon oy almış partidir, sizin haddinize değildir. Dünyanın hiçbir yerinde siyasal İslam seçimle gelmiş ama seçimle gitmemek için ellerinden geleni yapmıştır. Bunların yaptıkları da budur. ‘Seçimler Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partisi kazanıncaya kadar seçim olacak’ diye bir kanun teklifi versek bunlar ‘evet’ der. İroni yaptığımızı anlamazlar. 13 yıldır iktidarı elinde bulunduran siyasi erk bir travma yaşıyor. İktidarı paylaşmak istemiyor. Milli irade milli irade diyenlerin milli iradeye saygı duymaması oyun bozanlığın çok ötesindedir.” ifadelerini kullandı.

'ÜLKEYİ BİZ YÖNETELİM, KIRMIZI PLAKALI BAKAN ARAÇLARINA SİZ BİNİN DEDİLER'

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kaçak saraya teslim olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Bayraktutan, “Biz, ‘CHP kırmızı plakalı bakan araçlarına binsin, biz de ülkeyi yönetelim’ mantığını reddediyoruz. AKP bizden bunu istedi. Koalisyonun kurulması için gerekli bütün argümanları önlerine koyduk ama abilerinin, kaçak saraydakinin sözünden çıkamadılar. Tarafsızlığını yitirmiş cumhurbaşkanı koalisyon olmasın dediği için seçime gidiyoruz. Ne oldu da kan akıyor, 50 yere ateş düşüyor. Bunlarla masaya oturdular, oy alamadılar. Şimdi de milliyetçi kesimlerden oy almak için onlara vuruyorlar. Kan üzerinden siyaset yapılıyor, ne yazık ki bunu yapanlar da ülkeyi yönetenler.” diye konuştu.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ise Türkiye'nin 7 Haziran’da bir ‘koalisyon’ olgusuyla karşılaştığını belirterek, “Türkiye’nin artık buna alışması gerekirdi. Koalisyon; birlik, beraberlik ve güzelliğin de örtüştüğü bir olaydı ülkemiz için ama maalesef bir iktidar partisi, bu işe çok alışmış ve bu işten çok nemalanmış olacak ki, iktidar olgusunu şartlar her ne olursa olsun bunu kimseyle paylaşmak istemedi.” açıklamasında bulundu.