CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, polis zoruyla Bank Asya yönetimine el konulmasını 'skandal' olarak değerlendirdi.

CHP'nin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı Böke, operasyonun sızdırıldığını, borsanın duyurudan önce düştüğünü ifade etti. Böke, "Bank Asya operasyonu bizzat hükümetin yol açtığı bir skandaldır." dedi.

Selin Sayek Böke, şu ifadeleri kullandı: "Kamu kurumları üzerindeki açık siyasi baskı güçlerini ve ekonomiyi yönlendirme yetkinliklerini bağımsızlıklarından alan bu kurumların işlevini ve itibarlarını yerle bir etmektedir. Hükümetin bu yaklaşımı ekonomi yönetimindeki zafiyetin açık göstergesidir. Zor kazanılan kurumsal saygınlıkların ve kredibilitelerin siyasi emellere alet edilerek kolayca yok edilmesi Türkiye ekonomisinin itibarını, gücünü ve yarınını yok etmektedir."

Ekonomik belirsizliğin faturasının, işsizlik ve hayat pahalılığının artması ile vatandaşa kesileceğine dikkat çeken Böke, şöyle devam etti: "Türkiye'de şu andaki en büyük siyasi ve ekonomik risk bizzat hükümetin kendisidir."