CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’de Boydak ailesine yönelik yapılan hukuksuz uygulama sonrasında Koza İpek Holding şirketlerine hukuksuz olarak atanan kayyumun ardından artık AK Partili işadamları dahil bütün işadamlarının tedirgin olduğunu açıkladı. Arık, “İşadamları bize soruyor. Endişelerini dile getiriyorlar. Uygulamalardan bütün işadamları rahatsız durumda.” dedi.

CHP’li Çetin Arık, Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri ve seçim arifesinde yapılanlarla ilgili değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini ifade eden Kayseri Milletvekili, şunları ifade etti: "Demokrasinin askıya alındığı, hukuk sisteminin ayaklar altına alındığı tabiri caizse bir mafya düzeninin bizi idare ettiğini görüyoruz. Bir havuz medyasına dahil değilseniz. Eğer ki milletin anasına küfreden işadamlarından değilseniz bir gün sizin kapınıza kilit vurulabiliyor. Kapatılabiliyorsunuz. Demokrasilerde şu vardı. Bir siyasi parti tek başına iktidar olabilir. Bir dönem sonra muhalefet olabilir. Bir dönem sonra millet onu yeniden iktidara getirebilir. Bugün millete ve milli iradeye rağmen iktidardan gitmek istemeyen AKP var. Onlar tek derdi iktidarlarının devamı. Günde 4-5 şehidimiz geliyor. Ankara göbeğinde bombalar patlıyor ve yüzlerce insan ölüyor. Umurlarında bile değil. Eğer umurlarında olsaydı Başbakan patlama sonrasında çıkıp da bu patlamadan sonra bizim oy oranımız artmış diyemezdi.”

"13 YILDA TÜRKİYE’YE ÇOK KÖTÜLÜK ETTİLER"

AK Parti'nin 13 yılda Türkiye'yi çok kötü yönettiğini ifade eden Çetin Arık, "Neden AKP iktidardan gitmek istemiyor. Çünkü 13 yılda Türkiye’ye çok kötülük ettiler. Yolsuzlukları diz boyu. O nedenle bugün fütursuzca davranıyor. Eğer bugün kendilerinin istediği gibi yazılmıyorsa, konuşmuyorsan, düşünmüyorsan bütün medyayı susturuyorlar. İşadamının kapısına kilit vurabiliyorlar. Buradan çıkışın yolu belli. Milletimiz ve milli irade. Bu sefer milletimiz demokrasi özgürlük diyecek. Hukuksuzluğu ortadan kaldıracak. Hukukun üstünlüğünü yeniden üstün kılınmalıdır. Hukuku güçlü güçlüleri adil yapmalıyız. Bugünler 1 Kasım’da geçecektir." diye konuştu.

"BÜTÜN İŞADAMLARI TEDGİRGİN"

CHP’li Çetin Arık, yaşanan gelişmelerin ardından bütün işadamlarının tedirgin olduğunu bunun içinde AK Partili işadamlarının da olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: “İş dünyasına yapılan operasyonlarla birlikte işadamları çok rahatsız. Bu gelişmelerden çok rahatsızlar. İş alemi medyaya yapılan bu operasyondan da rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Kayseri’de Boydaklara yapılan baskıyı gördük. İş dünyası da, bunları kendilerine bir gözdağı gibi görüyor. Bizden değilseniz bir gün sizin kapınıza kilit vururuz, kapatırız, ayağınız denk alın diyorlar. Ama bu ters tepeceğini gördük. Bugün Koza İpek Grubu'na yapılan baskının hukuksuz olduğunu herkes biliyor. Hukuksuz işlemlerin ters tepecektir. Bu AKP’nin sonunun geldiğini göstergesidir. Gitmemek için her türlü hukuksuzluğu yapıyorlar. Ama gidecekler.”