CHP Milletvekili İlhan Cihaner hakkında açılan davada hukukla yüzleşmek istediğini belirterek, "HSYK’dan Adalet Bakanlığı’na birçok hakim savcı ve polisin rol aldığı devasa komplonun bir parçası. Burada rol alanların gözümde böcek kadar değeri yok." dedi.

Ergenekon terör örgütüne üye olmak ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı Erzincan'da hayata geçirmek iddiasıyla hakkında dava açılan CHP Milletvekili İlhan Cihaner'in duruşması Yargıtay 11.Ceza Dairesi'nde yapıldı. sanık olduğu davaya gelerek ilk kez savunma yapan Cihaner'in davası 22 Mayıs'a ertelendi.

Duruşma çıkışında basına açıklamalarda bulunan Cihaner şunları söyledi: "Davayı kurgulayanların yargılanmaya başlamış olması gereken bir dava süreci yaşıyoruz. Tüm iddialar deli saçması yani insanın mantığına adalet anlayışına hakaret diyebileceğimiz hemen hemen hepsi çürütülmüş iddialar üzerine kurulu bir dava biz bu davada beraat koşullarının oluştuğunu hatta bu davayı kurgulayan yürüten açan görevlilerin tamamının yargılanamaya başlamasını bekliyorduk. Ama Yargıtay 11.Ceza Dairesi bazı tanıkların dinlenmesine karar verdi. Umuyorum ki önümüzdeki celse de daha adil bir karar veriler." Cihaner, koşullara göre ve bazı kritik soruları sormak için tekrar katılabileceğini, bu davada hukukla yüzleşmek istediğini belirterek, "HSYK’dan Adalet Bakanlığı’na birçok hakim savcı ve polisin rol aldığı devasa komplonun bir parçası bu burada rol alanların gözümde böcek kadar değeri yok." ifadelerini kullandı.