Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün eşi Zeynep Sözlü’ye uygulanan siyasi ‘mobbing’e tepki gösterdi.

Coğrafya öğretmeni Zeynep Sözlü’nün, seçim sonrası yıldırma ve bezdirmeyle karşı karşıya kaldıktan sonra istifa etmesinin kabul edilemeyeceğini kaydeden Çinkılıç, “AKP iktidarı süresince kadın cinayetlerinde, kadına taciz ve şiddette olabildiğince artış yaşanırken, kadının iş yaşamından uzaklaştırılması için de çeşitli yöntemler uygulanıyor. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan kadınlarımız, sağlıklı ve eğitimli gelecek nesiller yetişmesi için mücadele ederken, bu mücadelelerinin önüne set çekilmesi ülkemize yakışmayan görüntüler içeriyor. Bir belediye başkanının eşine bu şekilde mobbing uygulanıyorsa diğer kadınlarımıza nasıl baskı uygulanabileceğini düşünmek bile istemiyoruz.” dedi.

Zeynep Sözlü’nün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince işinin zorlaştırıldığını belirttiğini hatırlatan Çinkılıç, eğitimin tarafsızlık ilkesine gölge düşürüldüğünü vurguladı. İktidarın kadınları sadece çocuk doğurmaya ve ev işleri yapmaya zorladığını dile getiren Cinkılıç, kendi zihniyetinde olmayan siyasiler başta olmak üzere iş ve meslek sahibi kadınları da ötekileştirmekten geri durmadığını kaydetti. Çinkılıç, “Ülkemizin çağdaş geleceğinde önemli rol oynayacak kadınlarımız siyasi mobbing, zorlama, yıldırma politikaları ve ötekileştirme girişimleri karşısında mücadelelerinden asla taviz vermeyecektir. Türkiye’de Zeynep Sözlü gibi birçok kadınımızın işyerlerinde mobbingle karşı karşıya kaldığı günümüzde toplumu daha duyarlı olmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

Rukiye Çinkılıç, iktidarın kadına şaşı baktığını, son 12 yıllık süre zarfında kadın cinayetleri, taciz ve şiddet olaylarında olduğu gibi mobbing haberlerinde de artış gözlendiğini sözlerine ekledi.