CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, 7 Haziran genel seçimleri öncesi gündemi CHP’nin belirlediğini savunarak, “AKP nal topluyor.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray seçim çalışmaları kapsamında Çiğli ilçesindeki Seçim Bürosu açılışına katıldı. Coşkulu bir kalabalığın karşıladığı Çıray, vatandaşlarla yakından ilgilendi. Programa Soma'dan siyah tişört ve baretleriyle katılan şehit madencilerin yakınları Milletvekili'ni alkışlarıyla destekledi.

Çıray, açılışta yaptığı konuşmada, AKP’lilerin, ‘biz gidersek kriz olur’ dediğini hatırlatarak, “Halbuki şu anda Türkiye bir kriz döneminden geçiyor. AKP’nin kendisi bizatihi kriz. AKP Türkiye'nin rejimi için bir krizdir. Türkiye'nin ekonomisi için bir krizdir. Türkiye'nin fakiri, fukarası, esnafı, köylüsü, çiftçisi için bir krizdir. Türkiye bu kriz yükünü daha fazla omuzlarında taşıyamaz. İşte bu nedenle CHP iktidar olmalı ve bu krizi ortadan kaldırmalıdır." diye konuştu.

Bu genel seçimde gündemi CHP'nin belirlediğini öne süren Çıray, şu ifadeleri kullandı: “Eskiden, ‘AKP gündemi belirler CHP arkasından gider' denilirdi. Şimdi gündemi CHP belirledi. Şimdi Gündemi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu belirledi. Şimdi AKP arkamızdan nal topluyor. Üstelik vaatlerimiz için ‘yapamazlar’ diyemiyorlar. Kaynağı nerede diyorlar. Arkadaşlar bu ülkede kaynak da var akan su da var. CHP’nin yapacağı çok basit. Tecrübeli Genel Başkanıyla tecrübeli kadrolarıyla bu suyun akış yönünü kurak araziye doğru çevirecek. Milletin çoğunluğunun olduğu tarafa çevirecek."

Türkiye'nin bir krizden geçtiğini ve AKP'nin kendisinin kriz olduğunu vurgulayan Çıray, "Şimdi bir laf ortaya atmışlar neymiş? 'AKP giderse kriz çıkarmış’. Arkadaşlar yüzde 15.4 işsizlik İzmir'de, yüzde 11.2 işsizlik Türkiye genelinde. Ülke zaten bir krizin içinde. AKP gidecek de kriz gelecek değil. AKP Türkiye'nin rejimi için bir krizdir. Türkiye'nin ekonomisi için bir krizdir. Türkiye'nin fakiri, fukarası, esnafı, köylüsü, çiftçisi için bir krizdir. Türkiye bu krizi daha fazla üzerinde taşıyamaz. CHP gelerek bu krizi ortadan kaldıracaktır." dedi.

AYM’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI

'Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlık ilkesini bozması' karşısında Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) göreve çağıran Çıray, şunları söyledi: "En son olarak Cumhurbaşkanı'nın cami avlusunda dinimize diyanetimize hakaret eder gibi miting yapması bardağı taşıran son damla olmuştur. Anayasa Mahkemesi’ni göreve davet ediyoruz. Yoksa 2015 Genel Seçimi tarihe meşruiyetini kaybetmiş bir seçim olarak geçer."