CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Nükhet Hotar’ın, muhalelefet partilerine yüklenerek, "Bundan evvel tüm partiler iktidar oldular, koalisyon oldular yaptıklarımızın yüzde birini yapamadılar. Yaptıklarımızı alnımız akıyla anlatmalıyız” sözlerine yanıt verdi. Çıray, “Hotar, nasıl iktisat profesörü olmuş acaba?” diye sordu.

Bornova’da seçim çalışmalarını yürüten Aytun Çıray’a, AK Partili Nükhet Hotar’ın muhalefete yönelik sözleri hakkında ne düşündüğü soruldu. Bunun üzerine Çıray, “Allah Allah, nasıl iktisat profesörü oldu acaba?” diyerek şaşırdığını ifade etti. Çıray, “Türkiye çok zor günlerde kurulmuştur. O günden bugüne kadar bu ülkede taş üstüne taş koyanları minnetle anıyorum. Bugünden çok daha fakir olduğumuz yıllarda Keban’ı, Atatürk’ü, Erdemir’i, Petkim’i, Seydişehir Aliminyum’u, otoyolları, enerji santrallerini, rayları ve daha nice hizmetleri yapanlara teşekkür ediyorum,” dedi.

“AKP İKTİDARININ EN BÜYÜK ESERİ İŞSİZLİKTİR”

İzmirlilerin milli gelire yüzde 7, kamu bütçesine yüzde 10 katkı vermesine rağmen, bunun yüzde 1’ini bile geri alamayan bir il konumunda olduğunu anlatan Çıray, “Hanımefendi boş lâfı bıraksın da işsizliğe baksın” dedi ve şöyle devam etti: “İşsizlikte rekor kırıyorlar. Türkiye’de yüzde 10-11, İzmir’de yüzde 15.4 işsizlik. biz geleceğe bakalım. CHP emekliye iki maaş ikramiye verecek ve mazot 1,5 lira olacak” dedi.