CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir’de polis tarafından Yamanlar Eğitim Kurumları’na düzenlenen baskına sert tepki gösterdi. AK Parti hükümetinin "baskın yapma" kültürü bulunduğunu dile getiren Çıray, “Bu hükümetin baskın yapma kültürü var. Hukuk yollarını takip etmek yerine, sabahın erken saatlerinde her yeri basıp duruyorlar.” dedi.

ZAMANLAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’ye uluslararası bilim olimpiyatlarında yüzlerce altın, gümüş ve bronz madalya kazandıran Özel Yamanlar Eğitim Kurumları’na yapılan baskına tepki gösteren Milletvekili Çıray, “Bu yapılan baskının zamanlamasına dikkatinizi çekmek istiyorum. PKK terörünün zirve yaptığı, her gün şehitlerin geldiği ve muhtemelen seçim sürecinin yeniden başladığı bir zamanda yapıldı. Bu yine sarayın, gündem değişikliği yapma ihtiyacından kaynaklanıyor olmalı.” dedi.

'TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI GERİ PLANA İTME AMACI TAŞIYOR'

Marka haline gelmiş eğitim kurumlarına yapılan polis baskınlarının, Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve terör meselelerinin geri plana atılması amacını taşıdığını söyleyen Çıray, “Bu sorunları geri plana iterek, belli ki yeniden sözde bir ‘paralel’ tartışması açmak istiyorlar. Bu arada eğitim gitmiş, Türkiye sıkıntıya girmiş, bunu yapanların umurunda olduğunu sanmıyorum. Allah selamet versin demekten başka söyleyecek laf bulamıyorum, çünkü sistemin değiştiğini söyleyecek, rejimin değiştiğini söyleyecek kadar ileri gidenlere, bir muhalefet milletvekili olarak tavsiye edebilecek sözleri bulamıyorum.” diye konuştu.