CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi, eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında açıklama yapan Gamze İlgezdi, “Gerekeni hukuki anlamda yaptık. Hırsız değiliz, haram yemedik!” dedi. Bahse konu daireleri belediye başkanlığından 5 yıl önce satın aldığını söyleyen Battal İlgezdi de, “Oradan benim, eşim ve çocuklarıma 17 daire düştü. 1 artı 1 dairelerdir. Arzu eden varsa 250 bin TL’den hepsini toptan vermeye de hazırım.” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile birlikte kameraların karşısına geçen İlgezdi ailesi, soruları cevapladı. İstanbul’dan milletvekili seçilen Gamze İlgezdi, “
Üzerinize kayıtlı kaç daire var? sorusuna Gamze İlgezdi, “Üzerime kayıtlı daire sayısını basın olarak sizler veriyorsunuz. Tüm belgelerimi verdim. 21 yaşımdan beri devlet memuruyum. Ama yıllarca bir hekim olarak dışarıda gidip ekmeğimi kazanmak için ek işler de yaptım. 46 yaşındayım, 21 yaşımdan itibaren her türlü mal beyanım yılı yılına devletin elinde var. Biz gerekeni hukuki anlamda yaptık. Hırsız değiliz, arsız değiliz, haram yemedik, alnım ak benim. Eşimin de alnı ak. Gayet ak bir şekilde de bu işin içinden ter temiz çıkacağız.” cevabını verdi. İlgezdi, “İstifa beklentileri vardı.” şeklindeki sözler üzerine, “Hayır, neden istifa edeyim.” karşılığını verdi.
“Zeynep Kılıçdaroğlu’na satılan daireyi siz mi sattınız?” sorusuna Gamze İlgezdi, “Bu iddialarla ilgili zaten kendimize suç duyurusunda bulunularak… Bu sorulara cevabı zaten alacaksınız.” devabını verdi.

BATTAL İLGEZDİ: KENDİMİZİ ŞİKAYET ETTİK

Battal İlgezdi ise sorulara şöyle cevap verdi: “Her şey yasaldır. Ben günü gününe eşim ve çocuklar hakkında mal bildirimini İçişleri Bakanlığı’na veriyorum. Bugün eşim ve il başkanımız Karayalçın ile birlikte kendimizi şikâyet ettik. Bir açık, bir yolsuzluk varsa devlet buna karar verecek. Biz bu konuda alnımız ak, yüzümüz paktır. Bu konuda çok rahatız. Günlerdir ben ve eşimle ilgili asparagas haberler yapılıyor. Tek bir şeye üzüldüm. Dedemin köyde malları vardı, tarlası vardı onu yazmamışlar. Ona çok üzüldüm. Onu da yazsalardı çok daha iyi olurdu.”

Bu arada söz alan Murat Karayalçın, “Mal bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele başladığını taşıyan bir yasamız var. Burada iki unsur önemli. Yasa kapsamına giren kamu görevlisi acaba sahip oldukları malları bildirmeleri gereken yere bildirmişler midir? İkinci olarak da acaba gelirleri edindikleri ve bildirdikleri malları almalarına yetecek düzeyde midir? Bu yasa bu iki konuyu da kapsamakta. Dolayısıyla bizim yaptığımız suç duyurusu bu iki sorunun yanıtını da beraberinde getirecektir. Yani alınan dairenin bedeli şu kadar mı, bu kadar mı? Dendiği kadar mı, yoksa başka bir miktarda mı? bunlar ortaya çıkacak. Sorulan bütün soruların yanıtı bu soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır. Biz de bunun ortaya çıkması için bu başvuruda bulunduk.” açıklamasında bulundu.
“Zeynep Kılıçdaroğlu bu daireyi Battal Bey’den mi satın aldı?” sorusu üzerine söz alan Battal İlgezdi, “Hayır öyle bir şey yok. Zeynep hanım o daireyi müteahhit firmadan satın aldı. Bizden uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Evet benim oralarda dairelerim var. Ben bu arsayı belediye başkanı olmadan 5 yıl önce aldım. Yani 2004-2005 yılında aldım. 1134 metrekaredir. O firmaya kat karşılığı verdim. Oradan benim, eşim ve çocuklarıma 17 daire düştü. 1 artı 1 dairelerdir. Arzu eden varsa 250 bin TL’den hepsini toptan vermeye de hazırım.” ifadelerini kullandı.