Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde, yapımı devam eden termik santralde iş bitimi ve bazı olaylar gerekçe gösterilerek işçilerin işten çıkartılmasına CHP’liler tepki gösterdi. CHP Gençlik Kolları, yarın saat 12.30’da İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu işçilere desteğe davet edecek.

CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Arıkanoğlu, vicdan sahibi herkesi Tufanbeyli’de termik santralde çalışırken işten atılan emekçilere destek için yapacakları basın açıklamasına davet etti. Tufanbeyli’ye gönderdikleri heyetin, işçilerle de EnerjiSa yetkilileri ile de görüştüğünü kaydeden Arıkanoğlu, şunları söyledi: “Biz her zaman alın terinden ve emekten yanayız. Ortada bir haksızlık varsa, bu ülkenin geleceği için mücadele eden gençler olarak elbette ki haklı olanın yanında yer alacağız. Dolayısıyla bu ağır kış koşullarında acımasızca ve hukuksuzca sözleşme süreleri dolmadan işten atılan yüzlerce emekçimizin hakkını savunmak için Adana’yı ayağa kaldıracağız.”

Cumartesi günü saat 12.30’da İnönü Parkı’nda işçilere destek için bir basın açıklaması yapacaklarını belirten Arıkanoğlu, “Vicdan sahibi olan, alın terini savunan, halkın cebine göz diken ve emekçilere toplu kıyım yapanların karşısında olan herkesi basın açıklamamıza davet ediyoruz.” dedi.