Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) heyetlerinin Güneydoğu'da yaptığı ziyareti eleştiren CHP'li Levent Gök, HDP’yi baraj altında bırakacak seçim hileleri hazırlığı yapıldığını iddia etti. Gök, "Mezralarda, köylerde oy kullanılan sandıkları değiştirmeye hazırlanıyorlar" dedi.

Bugün gazetesine konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, konuyla ilgili özetle şunları söyledi:
"Tüm devlet bürokrasisinin çalışması, AKP’nin kaybettiği şimdiden belli olan seçimin nasıl manipüle edileceği üzerine oluşturuldu. AKP’de ciddi endişe ve korku var. Valiler, emniyet müdürleri, tüm kamu bürokrasisi, seçimleri AKP lehine çevirmek için her türlü çılgınlığı yapacak pozisyona geldi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da HDP’yi baraj altında bırakacak seçim hilelerinin hazırlandığı bütün bürokrasinin gündeminde. Bu konuda çok ciddi duyumlarımız var. Mezralarda, köylerde oy kullanılan sandıkları değiştirmeye hazırlanıyorlar.”

HDP’nin baraj altında kalmasının istendiğini belirten Gök, "Sadece bu da değil ayrıca tüm muhalefet partilerinin Türkiye’deki oylarını düşük gösterme çabaları olduğuna ilişkin duyumlarımız var. Türkiye, tarihinin en şaibeli seçimine gidiyor. Yüksek Seçim Kurulu buna alet oluyor. YSK, aldığı karar ve muhalefetin başvurularına ilişkin gösterdiği tutumla şaibeye şimdiden ortak olmuştur” dedi.