CHP Kadın Kolları’nın ülke genelinde başlattığı “Barış, Hemen, Şimdi” imza kampanyasına CHP Bursa Kadın Kolları da destek oldu.

CHP’li kadınlarla birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Sekreteri Süheyla Özdemir, “Barış, kadının kendisidir.” dedi.

“Zor günlerden ve acıların içinden geçiyoruz” diyen Özdemir, şöyle konuştu: “7 Haziran seçimlerinden sonra yaşadıklarımız, kandan, acıdan, nefretten beslenenleri bir kez daha gözler önüne serdi. Sahte barış güvercinlerinin taşıdığı düşünülen zeytin dalının, aslında kamufle edilmiş bir kitle imha silahı olduğu, bugün tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı. ‘Baldıran zehri içmeyi’ göze alan, ‘kefenini giyerek’ siyasete soyunanlar, bu süreçte birdenbire anayasayı ‘bekleme odasına’ alarak ve barışı bir başka bahara bırakarak güvercinlikten şahinliğe terfi eden yeni bir kimlikle sahnede yerini aldı.”

İnsanca bir yaşamın ancak barış ortamında mümkün olacağını belirten Özdemir, şöyle devam etti: “Onun için biz CHP’li kadınlar şimdi hemen barış diyoruz. Evde sokakta, yurtta ve dünyada gerçek bir barış istiyoruz. Ve biz iyi biliyoruz ki gerçek barış, birbirimize inanarak her türlü ayrımcılığa karşı koyarak, değerlerimizi, emeğimizi sömürenlere karşı birlikte başkaldırarak ve geleceğe güçlü bir inançla sahip çıkarak sevgi ve güven ile yapılır… Herkesi ortak geleceğimizin korunması ve toplumsal barışın sağlanabilmesi için her türlü şiddete karşı ‘beyazlar giyerek’ içten, kapsayıcı bir dayanışmaya ve imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.”

Toplantıya, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal ve Erkan Aydın da katılarak kadınlara destek oldu.