Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya eski Milletvekili Atilla Kart, CHP'nin milletvekili aday listesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’nin kendisini aday göstermediğini belirten Kart, "2 gün evvel HDP milletvekili teklifi getirdi Ankara 1. Bölge, 1. Sıra olarak çok açık, çok net bir teklif getirdiler. Teşekkür ettim, ölçtüm, biçtim. Nezaket dolu saygılı bir şekilde getirilen teklife nazikçe teşekkür ederek, kabul edemeyeceğimi söyledim.” dedi.

Atilla Kart, CHP’nin milletvekilliği aday listesine alınmaması ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na () açıklamalarda bulundu. Milletvekilliği aday başvurusunu yaptığını kaydeden Kart, “Listede olsaydım şu ana kadar bir bilgi gelirdi. Partimden bilgi gelmezken 2 gün evvel HDP milletvekili teklifi getirdi Ankara 1. Bölge 1. Sıra olarak çok açık, çok net bir teklif getirdiler. Teşekkür ettim, ölçtüm, biçtim. Nezaket dolu saygılı bir şekilde getirilen teklife nazikçe teşekkür ederek, kabul edemeyeceğimi söyledim.” diye konuştu.

CHP’DEN LİSTEYE GİREMEYEN ATİLLA KART, SİYASETE PARTİSİNDE DEVAM ETME KARARI ALDI

Parti değiştirme kavramını içselleştirmediğini dile getiren Kart, siyasi mücadelesine ilkesel boyutta baktığını açıkladı. Kart, “Toplumsal barışa hizmet anlayışı anlamında CHP yönetim kadrolarının kuşatılmış olmasına rağmen, yönetim zafiyetine rağmen yine siyasi mücadelemi CHP’de sürdüreceğim. CHP’deki yönetim zafiyeti bugün vardığım kanaat değildir. Maalesef partimiz, 3-4 yıldır yönetim zafiyeti yaşıyor. Siyasi mücadelemi CHP’de kalarak sürdüreceğim.” diye açıkladı.